Εργο πληροφορικής 442 εκατ. ευρώ πήρε ο ΟΤΕ

Εργο πληροφορικής 442 εκατ. ευρώ πήρε ο ΟΤΕ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δραστηριότητά του στον τομέα των υποδομών τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) μεγιστοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ, που ανέλαβε, κοινοπρακτικά, ένα νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ, ως ένωση με την ισπανική Everis, τη γερμανική Cancom και τη γαλλική εταιρεία Sopra Steria, ανέλαβε, μέσω ανοικτού διαγωνισμού, την υλοποίηση υποδομών και λύσεων ΙCT για την υποστήριξη του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών των eu-LISA και Frontex, των δύο οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την προστασία των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων.

Μέσω του εν λόγω έργου, που διαθέτει μέγιστη διάρκεια έξι χρόνων, η κοινοπραξία στηρίζει τους στόχους των eu-LISA και Frontex, σχεδιάζοντας και παρέχοντας την πλατφόρμα υποδομής ICT για τα υφιστάμενα και νέα κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα των δύο οργανισμών. Το έργο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους στρατηγικούς στόχους των eu-LISA και Frontex για τα επόμενα χρόνια. Στόχος, δηλαδή, του eu-LISA είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να συνεισφέρει ως εκτελεστικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφαρμόζοντας τις σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές στους τομείς της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, επεκτείνοντας παράλληλα τον ρόλο του ως ευρωπαϊκού κέντρου αριστείας στην παροχή υπηρεσιών ICT. Αντίστοιχα, για τον Frontex στόχος είναι η ασφάλεια στην Ευρώπη μέσω της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της Ε.Ε.

Ο ΟΤΕ έχει αναλάβει την προμήθεια δικτυακού υλικού και λογισμικού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών για τον σχεδιασμό, τον έλεγχο, την υλοποίηση και την υποστήριξη της δικτυακής υποδομής των υφιστάμενων και νέων πληροφοριακών συστημάτων των δύο ευρωπαϊκών οργανισμών. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών του ομίλου ΟΤΕ από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι, αλλά και με φυσική παρουσία στα γραφεία του eu-LISA στο Στρασβούργο και του Frontex στη Βαρσοβία.

«Ως μέλος της ένωσης εταιρειών Everis – Cancom – OTE – Sopra Steria, ο όμιλος ΟΤΕ έχει την ευκαιρία να συμβάλει καθοριστικά σε ένα μεγάλο έργο για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτών της. Η πολυετής εμπειρία μας στην υλοποίηση έργων υψηλής τεχνογνωσίας στον τομέα των δικτυακών υποδομών, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες λύσεις πληροφορικής που διαθέτουμε, μας καθιστούν συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θέλει να ενισχύσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του στη νέα ψηφιακή εποχή. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment του ΟΤΕ Γρηγόρης Χριστόπουλος.

Στα έργα που υλοποιεί ο ΟΤΕ, εκτός Ελλάδας, στον τομέα του ICT ανήκει η παρακολούθηση και η υποστήριξη, για πέντε έτη, της λειτουργίας του δικτύου και των πληροφοριακών συστημάτων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office – EPO) στη Χάγη. Επίσης, ως επικεφαλής της ένωσης εταιρειών με τη Sword France έχει αναλάβει το δεκαετούς διάρκειας έργο με αντικείμενο τη δημιουργία, διαχείριση και υποστήριξη του συνόλου των δικτυακών υποδομών της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority – ESMA) στο Παρίσι. Το έργο περιλαμβάνει παροχή και υποστήριξη δικτυακών υποδομών ως υπηρεσίες και θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας του γαλλικού οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή