ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 30 εκατ. από British American Tobacco

Επενδύσεις 30 εκατ. από British American Tobacco

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 30 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, προχωράει η εταιρεία προϊόντων καπνού British American Tobacco Hellas. Τα κεφάλαια που θα δαπανήσει αφορούν την υλοποίηση του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών για την προώθηση στην ελληνική αγορά του νέου προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glο Hyper και των ειδικά σχεδιασμένων ράβδων καπνού Neo, που πρόσφατα έχει λανσάρει η εταιρεία. 

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου της εταιρείας στον Πειραιά, από όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, τη δημιουργία νέων καναλιών λιανικής, αλλά και την ενίσχυση του δικτύου λιανοπωλητών και διανομέων.

«Εχουμε επιλέξει την Ελλάδα για να δημιουργήσουμε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο. Διαβλέπουμε στη χώρα μεγάλες προοπτικές και μας χαροποιεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα συμπαγές πλάνο για την ανάκαμψη. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να αποτελέσουν τμήμα της κοινής προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να τονίσουμε ότι στην Ελλάδα το ανθρώπινο δυναμικό είναι ιδιαίτερα καταρτισμένο, ενώ οι Ελληνες που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας διακρίνονται για τις επιδόσεις τους», ανέφερε, κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων επενδύσεων, η πρόεδρος της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, Ρομπέρτα Παλατσέτι.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή δεδομένου ότι βασικό στοιχείο του glo Hyper είναι η τεχνολογία και η καινοτομία. Οι ενήλικοι καταναλωτές που επιλέγουν να μην διακόψουν το κάπνισμα έχουν στη διάθεσή τους μια εναλλακτική που συνδυάζει ένα σύστημα θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας με ένα νέο και καινοτόμο σχήμα ράβδων καπνού», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Βιτάλι Κοτσένκο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος ανέφερε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς το επιχειρείν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το «μυστικό όπλο» της χώρας είναι το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό εντός κι εκτός Ελλάδας, ενώ στόχος είναι η προσέλκυση των Ελλήνων του εξωτερικού στη χώρα μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας και στην αλλαγή του φορολογικού μείγματος προκειμένου να δημιουργήσουμε κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υλοποίηση επενδύσεων», είπε.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, τα τελευταία χρόνια η British American Tobacco έχει συμβάλει με το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα. Το 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία στον Πειραιά του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου της, επιλέγοντας την Ελλάδα για τη δημιουργία του διεθνούς κόμβου της. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 30.000 εργαζομένους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, περίπου 10.000 εργαζομένους στην καπνοπαραγωγή και διαθέτει ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ ετησίως για την αγορά καπνού από Ελληνες αγρότες.