Το έργο του πύργου κατοικιών στο Ελληνικό διεκδικεί η «Αβαξ»

Το έργο του πύργου κατοικιών στο Ελληνικό διεκδικεί η «Αβαξ»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου από την «πίτα» των έργων 2,5 δισ. ευρώ στο Ελληνικό, που προβλέπονται κατά την πρώτη φάση του έργου, εισέρχεται ο όμιλος Αβαξ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Χρ. Ιωάννου, πρόεδρος της εισηγμένης, «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Lamda Development για τον πύργο κατοικιών στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Συνεργαζόμαστε με μια σημαίνουσα αμερικανική εταιρεία, που έχει μεγάλη εμπειρία από αντίστοιχα έργα στη Νέα Υόρκη. Αναμένουμε την απόφαση της Lamda για το κατά πόσον θα προκριθούμε στη λίστα προτίμησης». Εφόσον επιλεγεί το σχήμα της «Αβαξ», αναμένεται να συμμετάσχει στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του πύργου, με την εταιρεία να προσδοκά ασφαλώς σημαντικά οφέλη τόσο από την κατασκευή όσο και από την πώληση των κατοικιών που προβλέπονται.

Σημειωτέον ότι, όπως τόνισαν χθες τα στελέχη του ομίλου, η «Αβαξ» πρόκειται να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός οικιστικού συγκροτήματος στην περιοχή του Ελληνικού, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό, πλησίον της Λ. Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν περί τα 16 διαμερίσματα, επιφάνειας 2.500 τ.μ., με την εταιρεία να προσδοκά πωλήσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ αναμένει από τις πωλήσεις ενός ακόμα συγκροτήματος κατοικιών που σχεδιάζει να κατασκευάσει στις Καλύβες Χανίων, με την έναρξη των εργασιών να προβλέπεται επίσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Εν τω μεταξύ, όπως επισήμανε ο Κων. Μιτζάλης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, το 2021 αναμένεται να σηματοδοτήσει την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία, χωρίς να αποκλείει μάλιστα αυτό να συμβεί ήδη από τη χρήση του 2020. Η διοίκηση εκτιμά ότι, για το σύνολο του 2020, ο όμιλος Αβαξ θα παρουσιάσει έσοδα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη EBITDA ύψους 45 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ωστόσο σύντομα αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά, καθώς, όπως τόνισαν χθες τα στελέχη της εταιρείας, στο τέλος του μηνός πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση για το έργο της νέας γραμμής 4 του μετρό. Το ίδιο το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με την εταιρεία να δρομολογεί τα πρώτα δύο εργοτάξια στη Λ. Βεΐκου και στη Λ. Κατεχάκη, δηλαδή τους σταθμούς εκκίνησης και ολοκλήρωσης της διαδρομής. «Αυτό γίνεται γιατί από τα σημεία αυτά θα ξεκινήσουν να δουλεύουν οι δύο μετροπόντικες, έως ότου συναντηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζάλης.

Παράλληλα, η «Αβαξ» σχεδιάζει τη διεκδίκηση όλων των μεγάλων έργων που προγραμματίζονται για τα επόμενα πέντε-έξι χρόνια, με τη διοίκηση να αναφέρει ότι «οι συνεργασίες μεταξύ των τεχνικών εταιρειών είναι έως και επιβεβλημένες προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο σύνολο των έργων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν ταυτόχρονα μέσα σε διάστημα λίγων ετών», όπως είπε χθες ο κ. Μιτζάλης. Εκτός από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις, η «Αβαξ» αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιάς που δρομολογεί η ΕΡΓΟΣΕ, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε σε μια αναδιάρθρωση της εσωτερικής δομής της, η οποία ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο, προκειμένου να εστιάσει στους τομείς στους οποίους σκοπεύει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της, αξιοποιώντας παράλληλα την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της. Πλέον υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς έργων: έργα υποδομής (και κτιριακά), ενεργειακά έργα, έργα δικτύων και έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή