Jumbo: Ενίσχυση πωλήσεων κατά 24% το πρώτο τετράμηνο

Jumbo: Ενίσχυση πωλήσεων κατά 24% το πρώτο τετράμηνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo, για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής χρήσης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 24% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ ήταν μειωμένες κατά 11% κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Χρονικό ορόσημο για την Jumbo υπήρξε ο Απρίλιος, οπότε ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το 75% των καταστημάτων του ομίλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εισηγμένη στο πλαίσιο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τετραμήνου, οι περιορισμοί ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, και μόνο με τη μέθοδο click inside ή click away, που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας, υπήρξαν αυστηροί και δυσανάλογοι σε σχέση με το μέγεθος των καταστημάτων της.

Επίσης, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και τα καταστήματα σε εμπορικά κέντρα παρέμειναν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με αποτέλεσμα η συνεισφορά τους κατά την πασχαλινή περίοδο να είναι αμελητέα. 

Κατά την Jumbo, παρά το θετικό πρόσημο του τετραμήνου, η επιστροφή στην κανονικότητα του λιανεμπορίου αποτελεί μια δύσκολη, επίπονη και περίπλοκη διαδικασία, με δεδομένους τους υπέρμετρα αυστηρούς περιορισμούς που τίθενται για τα Jumbo καθώς και τα άλλα καταστήματα λιανικής ανάλογου μεγέθους, σε σχέση με τους άμεσα ανταγωνιστές της, που είναι οι υπεραγορές.

Εκτός συνόρων

Στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά περίπου 33% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

Στη Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου ενισχύθηκαν κατά 64% τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 να αυξηθούν κατά περίπου 32%. 

Στη Ρουμανία λειτούργησαν και τα δεκατέσσερα καταστήματα Jumbo στη χώρα με περιορισμούς στο ωράριο λειτουργίας, σημειώνοντας σχεδόν τριπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020 και οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 74%.

Το 2020 ο κύκλος εργασιών για τον όμιλο Jumbo διαμορφώθηκε σε 694,03 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 18,15% σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2019, που ήταν 847,94 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή