Ρεκόρ προσλήψεων από τις βιομηχανίες της Ευρωζώνης

Ρεκόρ προσλήψεων από τις βιομηχανίες της Ευρωζώνης

Εκτίναξη του δείκτη οικονομικού αισθήματος καταγράφει έρευνα της IHS Markit

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ προσλήψεων καταγράφεται στις βιομηχανίες της Ευρωζώνης, που αυξάνουν διαρκώς το προσωπικό στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην εκτίναξη των παραγγελιών από κάθε κατεύθυνση. Η εικόνα αποτυπώνεται από τα πορίσματα σχετικής έρευνας της IHS Markit μεταξύ των υπεύθυνων προμηθειών και καταδεικνύει πως οι βιομηχανίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα και αρχίζουν να μεταφέρουν το αυξημένο κόστος στην πελατεία τους.

Καθοριστικός παράγοντας είναι η ανάκαμψη των οικονομιών ανά τον κόσμο, με τη συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης, που εξωθεί τις βιομηχανίες να παράγουν πυρετωδώς. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της IHS Markit, ανάμεσα στις βιομηχανίες της Ευρωζώνης σε περισσότερες προσλήψεις προχωρούν εκείνες της Γερμανίας και της Αυστρίας. Οπως τονίζει ο Κρις Γουίλιαμσον, οικονομολόγος της ΙHS Markit, «οι βιομηχανίες του μεταποιητικού τομέα και οι προμηθευτές τους αγωνίζονται να επιταχύνουν την παραγωγή τους για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση και οι τιμές ανεβαίνουν». Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αλλη έρευνα της Markit φέρει τον δείκτη οικονομικού αισθήματος να έχει εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί μετά το 1985. Ανταποκρίνεται στις ευοίωνες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που προεξοφλεί ραγδαία ανάκαμψη της Ευρωζώνης και ειδικότερα των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και της ΕΚΤ, που μιλά για ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης μέσα στο τρέχον τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, άλλωστε, η αυξημένη ζήτηση ωφελεί τις βιομηχανίες των χωρών της βόρειας Ασίας,  μολονότι αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μια επιθετική αναζωπύρωση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή