Αυξήθηκαν κατά 19% οι πωλήσεις της κινεζικής Geely

Αυξήθηκαν κατά 19% οι πωλήσεις της κινεζικής Geely

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα έσοδα εμφάνισε ο κινεζικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας Geely για το πρώτο εξάμηνο, αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη έλλειψη ημιαγωγών σε παγκόσμια κλίμακα και την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Παρά ταύτα, διατήρησε αμετάβλητο τον ετήσιο στόχο πωλήσεων. Το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Geely, η οποία έχει αποκτήσει και τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών και επηρέασαν θετικά την τιμή της μετοχής της. Κατά τις πρωινές συναλλαγές χθες, αυτή ανήλθε σχεδόν 4%. Τα εξαμηνιαία έσοδα, συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου κατά 22% και διαμορφώθηκαν στα 45 δισ. γουάν, ήτοι 6,94 δισ. δολάρια. «Η επιδείνωση των ελλείψεων σε ημιαγωγούς, καθώς και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να απειλήσει τις επιδόσεις μας με κριτήριο τις πωλήσεις οχημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία. «Εντούτοις, η εισαγωγή στην αγορά νέων και ανταγωνιστικότερων αυτοκινήτων θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να έχει καλύτερη εικόνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Το πρώτο εξάμηνο πουλήθηκαν 630.237 αυτοκίνητα, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 19%, όταν συνολικά στην Κίνα οι πωλήσεις επιβατικών ενισχύθηκαν κατά 27% την περίοδο αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως το 90% των αμαξιών της Geely διατίθεται στην κινεζική αγορά, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αποδυθεί σε μεγάλη προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις και στη νοτιοανατολική Ασία και στην Ευρώπη. Συνολικά για τη χρονιά η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο πωλήσεων το 1,53 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Τόνισε ακόμη πως οι αθροιστικές πωλήσεις της υπό τα εμπορικά σήματα των Geely και Lynk & Co., που αποτελούν κοινοπραξία με τη Volvo, και των Zeekr και Geometry, που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα, αναμένεται να ανέλθουν σε 3,65 εκατομμύρια μονάδες με ορίζοντα το 2025. Τέλος, από αυτά το 30% και πλέον θα είναι ηλεκτροκινούμενα αμάξια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή