«Δεν γίνονται rapid tests με 10 ευρώ»

«Δεν γίνονται rapid tests με 10 ευρώ»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επανεξέταση της απόφασής της να πραγματοποιούνται rapid tests για τους ανεμβολίαστους πολίτες στην τιμή των 10 ευρώ (από 20 ευρώ) καλούν την κυβέρνηση οι σύνδεσμοι διαγνωστικών ιατρείων, επισημαίνοντας ότι «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία κατάσταση στην οποία θα υπάρχει αδυναμία διενέργειας των τεστ». Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, με καταγγελτικό τόνο, πως «είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η εξέταση με την τιμή των rapid tests στα 10 ευρώ, διότι είναι κάτω του λειτουργικού κόστους που είναι τουλάχιστον 10-12 ευρώ». Επίσης, αναφέρουν πως δεν συνυπολογίστηκε μια σειρά από επιπλέον επιβαρύνσεις (κόστος αναλώσιμου υλικού, αντισηψίας, εργασίας, διοικητικού προσωπικού κ.ά.), ενώ τονίζουν πως ο όγκος των rapid tests στον ιδιωτικό τομέα από 50.000 την ημέρα θα υπερβεί τις 250.000, γεγονός που σημαίνει πως ένα εργαστήριο «θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με αυτή την τιμή».

Πληρωμές 7,2 εκατ. ευρώ για το «Συν-Εργασία»

Αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου θα καταβληθούν, με μικρή καθυστέρηση που οφείλεται πιθανότατα στην… καλοκαιρινή ραστώνη, ποσά ύψους 7,2 εκατ. ευρώ σε 36.052 δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», που αφορούν την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης για τον μήνα Ιούλιο. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για 6.935 πληρωμές δικαιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο (υπόλοιπα πληρωμών), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού.

Ασφάλιση μονάδων ΑΠΕ από την Interamerican

Παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ ισχύος 518 MWp έχει ασφαλίσει η Interamerican μέσω του προγράμματος Energy Line, που αποτελεί ειδική προϊοντική γραμμή για την ασφάλιση επενδύσεων σε ΑΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία 2020, η εταιρεία καλύπτει με 3.364 συμβόλαια μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και η συνολική ασφαλιζόμενη αξία τους ανήλθε στα 997,2 εκατ. Ο υπεύθυνος για θέματα εταιρικής διακυβέρνησης της Interamerican Γ. Ρούντος σημειώνει ότι η ασφαλιστική κάλυψη των ΑΠΕ είναι κομβική για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχετικών επενδύσεων.

Κατέθεσε μήνυση ο Θόδωρος Σκυλακάκης

Με μια κατηγορηματική διάψευση αλλά και μήνυση αντέδρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σε «διαφήμιση» που διακινήθηκε τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο υπό μορφήν δημοσιογραφικού άρθρου και τον εμφάνιζε να «ανακοινώνει» νέα τεχνική πλουτισμού, μέσω γνωστής κωδικοποιημένης πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Οπως τόνισε, ο ίδιος «ουδεμία σχέση έχει με το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο είναι παντελώς ανυπόστατο και παραπλανητικό». Τη μήνυση κατέθεσε στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες, να εντοπισθεί η πηγή του δημοσιεύματος και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους υπευθύνους.

Βλέπουν αύξηση κερδών για ΕΛΠΕ

Σαφή βελτίωση στα προσαρμοσμένα κέρδη Ebitda των Ελληνικών Πετρελαίων κατά το δεύτερο τρίμηνο βλέπει η πλειονότητα των αναλυτών που παρακολουθούν την εισηγμένη, επισημαίνοντας όμως ότι το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο όμιλος εξακολουθεί να εμφανίζει προκλήσεις λόγω της πανδημίας και των περιορισμών στις μετακινήσεις, στα ταξίδια και την οικονομική δραστηριότητα. Τέσσερις στους πέντε οίκους που δημοσίευσαν εκτιμήσεις πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ, τοποθετούν τα adjusted Ebitda μεταξύ 70 και 77 εκατ., κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξης του 20%-25% τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία βάση. Τα βελτιωμένα περιθώρια στα πετροχημικά προϊόντα αναφέρονται ως οδηγός της βελτιωμένης κερδοφορίας από το σύνολο των αναλυτών. Ωστόσο, η σταδιακή βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας ήδη από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου και ακόμα περισσότερο του τρίτου, αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας των ΕΛΠΕ το β΄ εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή