ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβολή εισφορών σε έως και 24 δόσεις για πυρόπληκτους

Καταβολή εισφορών σε έως και 24 δόσεις για πυρόπληκτους

Στην πλήρη χαρτογράφηση των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, προκειμένου επιχειρήσεις – εργοδότες αλλά και εργαζόμενοι να τύχουν των ευνοϊκών μέτρων που αφορούν την κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την αναστολή καταβολής των τρεχουσών, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Τα μέτρα αφορούν την κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, περιόδου απασχόλησης μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα από τη φυσική καταστροφή, την αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, καθώς και την εξόφληση των ανωτέρω εισφορών, κεφαλαιοποιημένων και τρεχουσών, σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή. Και οι περιοχές που αναλυτικά αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι:

• Από τις πυρκαγιές της 26ης και της 31ης Ιουλίου, οι δημοτικές κοινότητες Ζήριας και Καμαρών της δημοτικής ενότητας Ερινεού του Δήμου Αιγιαλείας της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

• Από την πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου, οι δημοτικές ενότητες Διονύσου και Ροδοπόλεως του Δήμου Διονύσου της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

• Από την πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, η δημοτική ενότητα Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς της περιφερειακής ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ολόκληρος ο Δήμος Αχαρνών, οι δημοτικές ενότητες Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, καθώς και οι δημοτικές ενότητες Αφιδνών και Πολυδενδρίου του Δήμου Ωρωπού της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

• Από τις πυρκαγιές αρχής γενομένης από την 3η Αυγούστου 2021 σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ολόκληροι οι δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας.

• Από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι δημοτικές κοινότητες Ελαίας, Ερατεινής, Καλλιθέας και Τολοφώνος της δημοτικής ενότητας Τολοφώνος του Δήμου Δωρίδος.

• Από την πυρκαγιά της 6ης Αυγούστου σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η δημοτική κοινότητα Μαλεσίνης της δημοτικής ενότητας Μαλεσίνης του Δήμου Λοκρών.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας ισχύουν τα μέτρα ανεξάρτητα από το εάν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι.