Αύξηση συνδρομητών και τζίρου για Wind Hellas

Αύξηση συνδρομητών και τζίρου για Wind Hellas

Στα 130,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου, 267.000 οι πελάτες με σταθερό και κινητό στην εταιρεία.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και συνδρομητών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η Wind Hellas, η οποία αναμένεται να περιέλθει υπό τον έλεγχο της United Group το 2022, όπου ύστερα από την ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Η εταιρεία, έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2020, ενίσχυσε κατά 5,3% –στα 130,3 εκατ. ευρώ– τα έσοδά της από υπηρεσίες, με τα κέρδη της προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και έπειτα από μισθώσεις (EBITDAal) να αυξάνονται κατά 2,4 εκατ. ευρώ, έχοντας προσαρμοστεί για τη συναλλαγή με τη Vantage Towers, σαν αυτή να είχε λάβει χώρα την 1η Ιανουαρίου του 2020. Ετσι, τα EBITDAal διαμορφώθηκαν σε 28,5 εκατ. ευρώ, με το σχετικό περιθώριο να είναι 21,9%. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Vantage Towers ολοκλήρωσε, έναντι 388 εκατ. ευρώ, την εξαγορά του 38% της Vantage Towers Greece που κατείχε η Crystal Almond (μητρική της Wind Hellas), αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας. Επίσης, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η Wind αύξησε τους συνδρομητές της στην κινητή και τη σταθερή με συμβόλαιο κατά 5,2% και 1,9% αντίστοιχα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου. Είδαμε μια συνεχιζόμενη αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής μας και της σταδιακής επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα. Κοιτάζοντας πλέον και το δεύτερο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της ανάπτυξής μας, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον λειτουργίας. Τέλος, με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε στις 16 Αυγούστου την εξαγορά της Wind Hellas από τη United Group, μια συναλλαγή που αναμένουμε να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει έναν πολυεπίπεδο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εμπειρία των πελατών μας. Η ένταξή μας σε έναν διεθνή ηγέτη τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, όπως είναι η UG, είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για εμάς και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας και τα οφέλη για τους πελάτες μας», ανέφερε χθες, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου 2021, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas, Νάσος Ζαρκαλής.  Το δεύτερο τρίμηνο η Wind Hellas αύξησε κατά 10,9% τον αριθμό των νοικοκυριών που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 267.000. Οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 2,8%, σε συνολικά 82.000, οι πελάτες οπτικών ινών (NGA) ενισχύθηκαν σε ποσοστό 42,7%, με την εταιρεία να διαθέτει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών. Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, δηλαδή έως τις 30/6/21, η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 94,5 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και τη διείσδυση των δικτύων οπτικών ινών (μέχρι την καμπίνα – FTTC / μέχρι το σπίτι – FΤTH).

H Wind, της οποίας η μητρική Crystal Almond Holdings Limited ήλθε τον περασμένο Αύγουστο σε συμφωνία με τη United Group για την πώλησή της, διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες και έχει ετήσια έσοδα άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή