Υστατο χαίρε στον Γιώργο Αρώνη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο

Υστατο χαίρε στον Γιώργο Αρώνη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστατο χαίρε στον Γιώργο Αρώνη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο-1Ο Γιώργος Αρώνης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Απλός, σεμνός, ζεστός, ξεχώριζε στον τραπεζικό τομέα για το ήθος και τη σεμνότητά του. Ηταν ένας άνθρωπος που δεν σε άφηνε αδιάφορο. Είχε άποψη, καταλάβαινε απολύτως τι συνέβαινε στην «πιάτσα» και ήταν πάρα πολύ αγαπητός στους ανθρώπους με τους οποίους δούλευε μαζί. Ο Αρώνης είχε όμως και πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αγαπούσε όσο τίποτα άλλο τη μουσική. Ηξερε όσο λίγοι την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, λάτρευε τα τζουκ μποξ, ήταν συλλέκτης δίσκων. Κάθε Πέμπτη μαζί με μια σταθερή παρέα, η οποία διευρυνόταν ενίοτε, ο Γιώργος έπαιζε μουσική και τραγουδούσε στην ταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές. Χωρίς αμφιβολία ήταν ο «αρχηγός» μιας παρέας που ξεπερνούσε ιδεολογικές, επαγγελματικές ή άλλες διαφορές. Αυτή ήταν και η δύναμή του, το πώς τον αγαπούσαν άνθρωποι από απίστευτα διαφορετικά μετερίζια. Ερχονταν όλοι κοντά γιατί ήταν «φίλοι του Γιώργου».

Ανθρωπος αυτοδημιούργητος, δεν εντυπωσιάστηκε ποτέ από τη χλιδή ή το ύφος γύρω του. Κάθε άλλο.

Ηταν ακόμη μαχητής. Οι φίλοι του νιώθουμε ότι η ζωή ήταν άδικη μαζί του γιατί πάλεψε πολύ και κέρδισε την πρώτη μάχη με τη λευχαιμία, με πολύ κόπο και πόνο. Το κατάφερε όμως. Οταν αναγκάστηκε να δώσει μια δεύτερη μάχη, αυτή τη φορά με τον καρκίνο, το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά η μάχη ήταν άνιση. 

Θα λείψει στους φίλους του, θα λείψει σε όσους «άγγιξε» με τον ξεχωριστό του τρόπο, θα λείψει πολύ γιατί είναι λίγοι οι αυθεντικοί άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο. Τον αποχαιρετάμε με δυσκολία και πολλή συγκίνηση με έναν στίχο από το τραγούδι που τραγουδούσε και αφιέρωνε συχνά στην παρέα: «Να κάτσουμε σε μια γωνιά. Και να τα πούμε οι δυο μας». Εφυγες νωρίς Γιώργο, καλό σου ταξίδι. 

Αρρηκτα συνδεδεμένη με τις βελτιωμένες επιδόσεις του τουρισμού είναι η αύξηση κατά 70% των επιβατών που μετέφερε, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, σε σχέση με πέρυσι, η Aegean. Η αεροπορική, που διέθεσε συνολικά 3,2 εκατ. θέσεις, μετέφερε 2,3 εκατ. επιβάτες, με την επιβατική κίνηση να καταγράφει σημαντική ανάκαμψη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ύστερα και από την επανεκκίνηση του τουρισμού. Σε σχέση με το 2020, τη μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζει το δίκτυο εξωτερικού της Aegean με 108% περισσότερη κίνηση ή 1,2 εκατ. ταξιδιώτες. Στις πτήσεις εσωτερικού η Aegean μετέφερε περισσότερους από 1 εκατ. ταξιδιώτες ή 39% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι. Βελτίωση κατέγραψε και ο συντελεστής πληρότητας των πτήσεων που ανέρχεται σε 71,7%. Παραμένει όμως σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87,2%.

Ερχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τον επόμενο μήνα, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, αλλά και οι μειώσεις φόρου από το 2022. Παράλληλα θα περιληφθούν διατάξεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και επιπλέον κίνητρα προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Για συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών ελεύθερων επαγγελματιών, στις οποίες το επίπεδο των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι χαμηλό και συνεπώς αναμένεται υψηλή φοροδιαφυγή, θα αφαιρείται το 30% των εξόδων που πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών για αυτές τις υπηρεσίες και έως 5.000 ευρώ από το φορολογητέο εισόδημα των ατόμων. Ωστόσο για τα ιατρικά έξοδα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι οι αποδείξεις από γιατρούς θα μετράνε διπλά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή