efood: Σειρά επαφών με διανομείς και συνδικαλιστικούς φορείς

efood: Σειρά επαφών με διανομείς και συνδικαλιστικούς φορείς

Επαφές με διανομείς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς αρχίζει η efood, μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα που εστάλη σε 115 διανομείς της εταιρείας online delivery

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με διανομείς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr η efood, μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα που εστάλη σε 115 διανομείς της εταιρείας online delivery και το οποίο ερμηνεύθηκε ως «τελεσίγραφο» για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τους σε συνεργασία freelancing ή απόλυση.

Το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε είχε οδηγήσει την εταιρεία αρχικά σε μία ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για εσφαλμένη διατύπωση και τελικά σε αναδίπλωση. Άνοιξε δε μία μεγάλη συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα των διανομέων και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε κάποιος να θεωρηθεί «ελεύθερος επαγγελματίας» ή «συνεργάτης» αντί για μισθωτός υπάλληλος. 

Η αναδίπλωση

Η efood θέλησε να κλείσει οριστικά το θέμα που έχει προκύψει, δίνοντας δύο επιλογές: είτε να ανανεώσουν την υπάρχουσα σύμβαση με τους ίδιους όρους είτε να απασχοληθούν ως freelancers, εφόσον το επιθυμούν. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή