ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

efood: Σειρά επαφών με διανομείς και συνδικαλιστικούς φορείς

Επαφές με διανομείς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς αρχίζει η efood, μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα που εστάλη σε 115 διανομείς της εταιρείας online delivery

efood: Σειρά επαφών με διανομείς και συνδικαλιστικούς φορείς

Επαφές με διανομείς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr η efood, μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα που εστάλη σε 115 διανομείς της εταιρείας online delivery και το οποίο ερμηνεύθηκε ως «τελεσίγραφο» για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τους σε συνεργασία freelancing ή απόλυση.

Το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε είχε οδηγήσει την εταιρεία αρχικά σε μία ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για εσφαλμένη διατύπωση και τελικά σε αναδίπλωση. Άνοιξε δε μία μεγάλη συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα των διανομέων και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε κάποιος να θεωρηθεί «ελεύθερος επαγγελματίας» ή «συνεργάτης» αντί για μισθωτός υπάλληλος. 

Η αναδίπλωση

Η efood θέλησε να κλείσει οριστικά το θέμα που έχει προκύψει, δίνοντας δύο επιλογές: είτε να ανανεώσουν την υπάρχουσα σύμβαση με τους ίδιους όρους είτε να απασχοληθούν ως freelancers, εφόσον το επιθυμούν. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr