Ημέρα της εφορίας για εκατομμύρια φορολογουμένους

Ημέρα της εφορίας για εκατομμύρια φορολογουμένους

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για εκατομμύρια φορολογουμένους προκειμένου τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην εφορία: από τον φόρο εισοδήματος, την επανένταξη στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων, την υποβολή των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών μέχρι και τη μεταβίβαση ακινήτων χωρίς τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Για τις δύο πρώτες υποχρεώσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν σημαντικά ποσά, καθώς σήμερα λήγουν οι προθεσμίες, ενώ για τις πάγιες δαπάνες, εφόσον δεν υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα ξεκινήσουν οι σχετικοί έλεγχοι από τη φορολογική διοίκηση. Παράλληλα, σήμερα όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Διαφορετικά τον Οκτώβριο θα καταβληθεί διπλή δόση. Ειδικότερα:

Φόρος εισοδήματος. Την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν σήμερα 2,9 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα. Συνολικά το ποσό που πρέπει να καταβάλουν ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι συνολικά τον Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 810 εκατ. ευρώ. Και αυτό καθώς εξαιτίας των παρατάσεων πλήρωσαν διπλή δόση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα αποπληρώνεται η τρίτη δόση. Η τελευταία δόση του φόρου θα καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ρύθμιση 100-120 δόσεων. Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για όσους είχαν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. Μέχρι το βράδυ, όμως, μπορούν όσοι επιθυμούν να επανενταχθούν στις δύο ανωτέρω ρυθμίσεις, πληρώνοντας ωστόσο τόσο τη δόση του Αυγούστου όσο και τη δόση του Σεπτεμβρίου. 

Δηλώσεις COVID. Τέλος χρόνου για την υποβολή δηλώσεων COVID για τους ιδιοκτήτες που έχουν λάβει προκαταβολικά τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου. Μέχρι σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν και οι δηλώσεις για διορθώσεις ή οι αρχικές δηλώσεις COVID για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Το ίδιο ισχύει και για ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία υπεκμισθώνονται και είτε πρέπει να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις είτε να κάνουν απλώς διορθώσεις.

Ακίνητα. Τελευταία μέρα σήμερα για τη μεταβίβαση ακινήτων χωρίς δικαιολογητικά. Η αύξηση των μεταβιβάσεων από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, ανάγκασε την ΑΑΔΕ να δώσει τη δυνατότητα, για τη διευκόλυνση φορολογουμένων και συμβολαιογράφων, να μην συνυποβάλλονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή