Στην ελληνική αγορά η βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca

Στην ελληνική αγορά η βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca

Τα πρώτα καταστήματα θα ανοίξουν μέσω franchising σε κέντρο, Νέα Φιλαδέλφεια και Περιστέρι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Περιστέρι θα ανοίξουν τα τρία πρώτα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας πίτσας Franco Manca, ενώ ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει το άνοιγμα συνολικά έξι καταστημάτων τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα εκτός Βρετανίας στην οποία δραστηριοποιείται η εν λόγω αλυσίδα.

Η ανάπτυξη των καταστημάτων θα γίνει μέσω δικαιόχρησης (franchising), με τον δικαιοδόχο να είναι η εταιρεία Franco Manca GR IKE, η οποία έχει έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέτοχοι της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, είναι οι ακόλουθοι: με 40% ο Τζέιμς Ράβανο, ο οποίος τίθεται και διαχειριστής της εταιρείας, με 20% ο Ναμπίλ Μανκάριους, από 6,67% έχουν ο Ευ. Λιάκος και ο Ι. Λιάκος, 6,66% η Θ. Κωνσταντοπούλου και από 5% οι Χρ. Πασχαλίδου, Π. Ιωαννίδης, Φρ. Γιακουμής και Κων. Διαμαντής. O Τζέιμς Ράβανο έχει πολυετή πείρα στον χώρο της εστίασης, με θητεία στην αλυσίδα πίτσας Pizza Express και την αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων Zizzi. Πρόκειται επίσης για τον ιδρυτή της αλυσίδας frozen yogurt με την επωνυμία Chillbox. Ο Ναμπίλ Μανκάριους είναι γενικός διευθυντής του ομίλου Fulham Shore, όπου ανήκει η αλυσίδα Franco Manca, ενώ όλοι οι μέτοχοι προέρχονται από τον χώρο της εστίασης.

Η Fulham Shore, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει αναπτύξει έως σήμερα 56 Franco Manca στη Βρετανία, ενώ η δεύτερη αλυσίδα της, η Real Greek, διαθέτει 20 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα Franco Manca άνοιξε το 2008 στο Brixton Market, στο νότιο Λονδίνο. Στην ουσία το κατάστημα λειτουργούσε από το 1986 με την επωνυμία Francos. Το 2008 ο ιδιοκτήτης του το πούλησε και οι νέοι ιδιοκτήτες το ονόμασαν Franco Manca.

Μετά την Ελλάδα η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει το σήμα Franco Manca και σε άλλες περιοχές και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε είναι σε συζητήσεις με πιθανούς δικαιοδόχους στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή