Το Διεθνές Φόρουμ «4η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» στη Θεσσαλονίκη – Επανεκκίνηση της Οικονομίας

Το Διεθνές Φόρουμ «4η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» στη Θεσσαλονίκη – Επανεκκίνηση της Οικονομίας

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Φόρουμ «Female Entrepreneurial WeekFEW» με θέμα την Επανεκκίνηση της Οικονομίας διοργανώνει με φυσική συμμετοχή στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel, από τις 22-25 Νοεμβρίου 2021, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., με την υποστήριξη της OECON Group. Αναμένεται να προσελκύσει για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον επαγγελματικών φορέων και γυναικών επιχειρηματιών από ολόκληρη την Ευρώπη και να τοποθετήσει την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Θεσσαλονίκη στο Επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Γυναικείου Επιχειρείν.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη φορά φέτος, καθώς υλοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης, αλλά και ουσιαστικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Η δύναμη της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» είναι η διαδραστικότητα και οι πρακτικές γνώσεις που αποκομίζουν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες σε αυτήν.

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Επανεκκίνηση της Οικονομίας με τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, παράλληλων πάνελ, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων που θα αφορούν την συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικείων επιχειρήσεων με θεματικές που αγγίζουν την Καινοτομία, την Πράσινη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, τις Εναλλακτικές Πηγές Χρηματοδότησης, την Αγροτική Οικονομία, εμπλέκοντας τη διάσταση του φύλου, της συμπερίληψης και της κοινωνικής συμμετοχής, καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών πόρων.

Πρακτικά σεμινάρια για το κοινό θα συμπεριλαμβάνουν θεματικές όπως η Ανάπτυξη της δικής σας Επιχείρησης στην Αγροδιατροφή (Business of Food, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14.00), πως να Επιχειρήσουμε στην Πράσινη Οικονομία (Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 09:00), τα πρώτα Στάδια Βιωσιμότητας της Επιχείρησης μας ( Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 09:00), πως θα Συγγράψετε το δικό σας Πρόγραμμα για να αντλήσετε Ευρωπαϊκούς Πόρους (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14.00)

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωση θα φιλοξενηθεί πλήθος εκπροσώπων από τους σημαντικότερους φορείς που δρουν πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με έμφαση στο Γυναικείο Επιχειρείν. Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα συμμετέχουν ενεργά είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women Entrepreneurship Platform – WEP, εκπρόσωποι Επιμελητήριών και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.

Στο Συνέδριο, επίσης θα φιλοξενηθεί ως κεντρικός ομιλητής της επίσημης έναρξης του Φόρουμ, ο αξιότιμος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στην κεντρική Εκδήλωση του Έργου ERIAS θα παρευρεθούν αξιόλογες προσωπικότητες της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, όπως η κα. Σοφία Βούλτεψη – Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η κα. Έλενα Κουντουρά – Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κα. Ζέφη Δημάδαμα – Αντιπρόεδρος των PES GREECE, η κα. Βούλα Πατουλίδου-Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου. Female Entrepreneurial Week – FEW (sege.gr)

Η παρακολούθηση του Φόρουμ είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/female-entrepreneurial-week-restart-economy-edition-registration-196504790117.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή