Τουλάχιστον ένα ατύχημα στον χώρο εργασίας είχε το 1,9% των ατόμων που εργάζονται ή εργάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Το υψηλότερο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων απαντά στις κατασκευές και ακολουθούν ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία. Στον αντίποδα, κι όπως είναι αναμενόμενο, χαμηλότερο ποσοστό παρουσιάζουν κλάδοι όπως η εκπαίδευση και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το ποσοστό των ατυχημάτων φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες (2,6% και 1,1% αντίστοιχα), ενώ αυξάνεται στις ηλικίες από 45 ετών και άνω (2,3%). Επίσης, το 8,4% των ατυχημάτων είναι τροχαία, τα οποία επίσης αφορούν συχνότερα τους άνδρες παρά τις γυναίκες (8,7% και 7,6% αντίστοιχα), μόνο που σε αυτή την περίπτωση αφορούν κυρίως εργαζομένους ηλικίας 15-34 (11,1%).
Ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που διεξήχθη παράλληλα με την Ερευνα Εργατικού Δυναμικού του β΄ τριμήνου του 2020, καταγράφει τα ατυχήματα και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εργασία καθώς και τους κλάδους με το υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων, ήτοι κατασκευές (6%), γεωργία, δασοκομία και αλιεία (3,8%) και βιομηχανία και ενέργεια (3,3%). Οι κλάδοι με τα χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων είναι η εκπαίδευση (0,2%) και οι χρηματοπιστωτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες (0,5%).
Η επαγγελματική ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων στην εργασία είναι οι ειδικευμένοι τεχνίτες (5,1%), ακολουθούμενη από γεωργούς, κτηνοτρόφους, δασοκόμους και αλιείς (4%). Οι επαγγελματικές ομάδες με τα χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων είναι οι επαγγελματίες (0,6%) και οι υπάλληλοι γραφείου (0,7%).
Περίπου οι μισές περιπτώσεις (47,5%) των ατυχημάτων οδήγησαν σε απώλεια λιγότερο της μιας ημέρας εργασίας. Οσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η πλειονότητα (34,8%) αφορά απώλεια εργάσιμων ημερών από μία ημέρα έως τρεις ημέρες, ενώ περίπου το 10,9% περιλαμβάνει περιπτώσεις ατυχημάτων οι οποίες κατέληξαν σε απώλεια εργάσιμων ημερών από τέσσερις ημέρες έως δύο εβδομάδες.