Στον επαναπατρισμό Ελλήνων εργαζομένων στρέφονται εταιρείες

Στον επαναπατρισμό Ελλήνων εργαζομένων στρέφονται εταιρείες

Δώδεκα επιχειρήσεις διερεύνησαν στο Λονδίνο τη δυνατότητα κάλυψης 300 κενών θέσεων υψηλών δεξιοτήτων από Ελληνες στο εξωτερικό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο κάλυψης τουλάχιστον 300 κενών θέσεων εργασίας υψηλών δεξιοτήτων από Ελληνες εργαζομένους στο εξωτερικό διερεύνησαν στο Λονδίνο, την περασμένη βδομάδα, από κοινού το υπουργείο Εργασίας και δώδεκα μεγάλες επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση προσέλκυσης Ελλήνων εργαζομένων που διοργανώθηκε από το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο λειτουργίας της πλατφόρμας Rebrain Greece και τις επιχειρήσεις AAnG Holdings Group, Alpha Bank, Archirodon NV, CENERGY HOLDINGS – ELVALHALCOR (όμιλος Viohalco), DEMO Pharmaceutical, EY Greece, GEK Terna, HELLENiQ ENERGY, LAMDA Development, OTE και PPC S.A (ΔΕΗ). Και σύμφωνα με τα στοιχεία, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, καθώς οι συμμετοχές ανήλθαν σε 600. Βέβαια, από τη διερεύνηση μέχρι την οριστική απόφαση της επιστροφής, ο δρόμος είναι μεγάλος και συνήθως λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν τελικά να εργαστούν στην Ελλάδα. Συνολικά, στην πλατφόρμα του υπουργείου Rebrain Greece το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τους Ελληνες του Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε σε 1.500 εγγραφές.

Οπως δήλωσε μάλιστα η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επαναπατρισμός των Ελλήνων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης, σε εταιρείες που αποτελούν κρίσιμο και ουσιαστικό ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, είναι ένα εθνικό ζήτημα.

Ρόλο συντονιστή στην εκδήλωση είχε η γ.γ. Εργασιακών Σχέσεων Αννα Στρατινάκη, η οποία τόνισε πως η Ελλάδα άλλαξε καθώς βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, η ανεργία μειώνεται, υλοποιούνται μεγάλα έργα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δημόσιο είναι διαρκής, γίνονται δομικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, οι εργασιακές σχέσεις εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο σύγχρονα προστατευτικές και οι εργοδότες έχουν κίνητρα για ανάπτυξη.

Εμπνευστής αλλά και κύριος μοχλός του μηχανισμού διασύνδεσης Rebrain Greece είναι ο γενικός διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, ο οποίος επεσήμανε ότι οι εταιρείες που έλαβαν μέρος είναι μεγάλης επενδυτικής αξίας, καθώς ο τζίρος τους αθροιστικά υπολογίζεται περίπου στα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Αγραπιδά, για την εκδήλωση του Λονδίνου άνοιξαν 300 θέσεις εργασίας, ενώ η πλατφόρμα του Rebrain Greece είναι ανοικτή στους Ελληνες του εξωτερικού αλλά και σε αυτούς που διαμένουν στην Ελλάδα και ο στόχος είναι να καλυφθούν όλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Τσαούσης, ο οποίος απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που κάποτε έφυγαν από τη χώρα, τόνισε ότι υπάρχει πλέον μία άλλη Ελλάδα.

Τέλος, η διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ Κατερίνα Δασκαλάκη επεσήμανε τη σημασία της επένδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στον ανθρώπινο παράγοντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και εξειδίκευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή