Αυξήθηκε κατά 17,3% ο τζίρος της Attica Group

Αυξήθηκε κατά 17,3% ο τζίρος της Attica Group

Στα 270,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ακτοπλοϊκής Attica Group κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου του έτους, ενισχυμένος δηλαδή κατά 17,3% σε σχέση με τα 230,5 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 270,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ακτοπλοϊκής Attica Group κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου του έτους, ενισχυμένος δηλαδή κατά 17,3% σε σχέση με τα 230,5 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Στο τρίτο τρίμηνο ο τζίρος ανήλθε στα 128,3 εκατ., από 113,5 εκατ. πέρυσι.

Για τους επόμενους μήνες του 2021, οι οποίοι αποτελούν και μήνες χαμηλής επιβατικής κίνησης, το μεταφορικό έργο της Attica Group θα επηρεαστεί από την εξέλιξη της πανδημίας και το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση των επιβατών, προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση τη εταιρείας.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 42,7 εκατομμύρια για το εννεάμηνο, από 38,7 εκατ. πέρυσι. Τα μετά φορών αποτελέσματα στο εννεάμηνο ήταν ζημίες 1,3 εκατ. έναντι ζημιών ύψους 28,8 εκατ. στο εννεάμηνο του 2020, αν και κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε κέρδη 32,74 εκατ.

Σημειώνεται ότι η ακτοπλοϊκή διαθέτει σημαντική ρευστότητα, με τα ταμειακά διαθέσιμα να ανέρχονται στις 30.9.2021 σε 93,80 εκατ., ενώ διαθέτει και ανοιχτές γραμμές χρηματοδότησης ύψους 34 εκατ., οι οποίες είναι αχρησιμοποίητες.

Ωστόσο, το κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων αυξήθηκε σημαντικά, επιβαρύνοντας το λειτουργικό κόστος των ακτοπλοϊκών και μάλιστα κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος το σχετικό κόστος του ομίλου αυξήθηκε κατά 74,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η αξία του στόλου της Attica Group, δηλαδή τα ενσώματα πάγιά της, αποτιμάται στα 671,242 εκατ., που σε συνδυασμό με άλλα κυκλοφορούντα και μη στοιχεία του ενεργητικού και τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνουν το σύνολο του ενεργητικού της στα 946,9 εκατ. Την ίδια ώρα, το σύνολο των υποχρεώσεών της ανέρχεται στα 561 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή