Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα ύψη πετρέλαιο και χρυσός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα ύψη πετρέλαιο και χρυσός

Άλμα μέχρι και 18% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ. Πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλμα μέχρι και 18% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ, αγγίζοντας πρόσκαιρα και τα 139 δολάρια, αφότου οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι εξετάζουν την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή των συμμάχων στην Ευρώπη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Κατόπιν τούτου, κάποιοι traders ποντάρουν ακόμα και σε άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 200 δολάρια το βαρέλι πριν από τα τέλη του Μαρτίου, όπως δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια. Αυτή την ώρα, το μπρεντ έχει περιορίσει τα κέρδη του στο 9,9%, στα 129,8 δολάρια το βαρέλι. Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr.

Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

Στο μεταξύ, πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια εν μέσω των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο χρυσός σημείωσε την Παρασκευή τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Ιούλιο του 2020 (4,2%) και σήμερα διευρύνει τα κέρδη του, καθώς γίνεται σαφές ότι οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας υπονομεύουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ήδη υψηλού πληθωρισμού. Με τις προμήθειες σε ενέργεια, σιτηρά και μέταλλα να διαταράσσονται, οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται, την ώρα που η Federal Reserve ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια. Διαβάστε αναλυτικά στο moneyreview.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις από τη 12η ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή