Αθήνα: Υψηλή απόδοση μισθώσεων τύπου Airbnb

Αθήνα: Υψηλή απόδοση μισθώσεων τύπου Airbnb

Ως μία από τις πλέον επικερδείς για επενδυτές ακινήτων εμφανίζεται η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του βρετανικού οργανισμού CIA Landlords.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Ως μία από τις πλέον επικερδείς για επενδυτές ακινήτων εμφανίζεται η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του βρετανικού οργανισμού CIA Landlords, ενός φορέα ασφάλισης κατοικιών που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικότερα, με βάση τα σχετικά στοιχεία που έχουν αντληθεί απευθείας από την πλατφόρμα του Airbnb, η Αθήνα κατατάσσεται στην έκτη υψηλότερη θέση με βάση τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να αποσβέσει το κόστος επένδυσης για την αγορά και εκμετάλλευση ενός διαμερίσματος μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η αγορά διαμερίσματος έως 45 τ.μ. στο κέντρο μπορεί να αποσβεστεί σε 378 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι το μέσο κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου (περί τα 35-45 τ.μ.) στο κέντρο της Αθήνας, και δη εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης, φθάνει σε 97.000 ευρώ, ποσό που θα είναι σε θέση να αποσβέσει ένας επενδυτής σε 378 ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέση τιμή/διανυκτέρευση διαμορφώνεται πέριξ των 250 ευρώ, μια τιμή που επίσης υπολογίζεται με βάση τα φετινά στοιχεία από το Airbnb (χωρίς πάντως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος και το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα ακίνητα).

Ασφαλώς, η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη της το ποσοστό της πληρότητας, υπολογίζοντας τα σχετικά ποσά επί τη βάσει της εξασφάλισης επισκεπτών σε καθημερινή βάση. Με δεδομένο όμως ότι το ίδιο πράττει για όλες τις πόλεις που καταγράφονται στην έρευνα, μπορεί να εξαχθεί ένα σχετικά συγκριτικό συμπέρασμα. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη πεντάδα των πόλεων όπου ένας επενδυτής μπορεί να αποσβέσει ταχύτερα το κόστος αγοράς ακινήτου, αξιοποιώντας το μέσω Airbnb, αποτελείται από το Ντουμπάι (121 ημέρες με μέση τιμή/διανυκτέρευση τα 1.100 ευρώ), το Χίλο στη Χαβάη των ΗΠΑ, το Ανόι στο Βιετνάμ, το Ναϊρόμπι στην Κένυα και τους καταρράκτες του Νιαγάρα στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT