Λήψη στεγαστικού με τη βοήθεια ενός μεσίτη πιστώσεων

Λήψη στεγαστικού με τη βοήθεια ενός μεσίτη πιστώσεων

Στο 1,2 δισ. ευρώ ανεβάζουν οι εκτιμήσεις της IMS –πρώτη εταιρεία που έλαβε άδεια μεσίτη πιστώσεων στεγαστικής πίστης από την ΤτΕ– την αγορά των στεγαστικών δανείων για το 2022.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,2 δισ. ευρώ ανεβάζουν οι εκτιμήσεις της IMS –πρώτη εταιρεία που έλαβε άδεια μεσίτη πιστώσεων στεγαστικής πίστης από την ΤτΕ– την αγορά των στεγαστικών δανείων για το 2022. Τα στοιχεία του α΄ τετραμήνου υποδηλώνουν αύξηση κατά 135% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς οι εκταμιεύσεις ανήλθαν στα 348 εκατ. ευρώ έναντι 148 εκατ. ευρώ το α΄ τετράμηνο του 2021. Η IMS (Individual Mortgage Solutions) διαμεσολάβησε για τα 34 εκατ. ευρώ εξ αυτών και το μερίδιό της στις νέες εκταμιεύσεις διαμορφώνεται στο 10%, με προοπτική να φτάσει το 15% την προσεχή πενταετία.

Οι μεσίτες πιστώσεων αποτελούν μια διαδεδομένη μορφή στο εξωτερικό στη διαμεσολάβηση για την έκδοση στεγαστικού δανείου και σύμφωνα με τον Κυριάκο Καμπούρη, Partner στην IMS, σε αγορές όπως η Ιταλία, η Ολλανδία ή η Αγγλία το μερίδιό τους διαμορφώνεται πάνω από το 60%, ενώ σε χώρες όπως η Νορβηγία το μερίδιο φθάνει το 90%. Πρόκειται για μια outsourcing υπηρεσία, που στόχο έχει να διευκολύνει τον πελάτη να επιλέξει το καλύτερο στεγαστικό δάνειο, παρουσιάζοντάς του όλες τις δυνατές επιλογές που δίνουν οι συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η αμοιβή της εταιρείας είναι μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει με την τράπεζα και δεν επιβαρύνει τον πελάτη.

Οι μεσίτες πιστώσεων έρχονται να καλύψουν το κενό που δημιουργείται στις τράπεζες μέσα από το κλείσιμο των καταστημάτων και στηρίζονται –εκτός από τη συνεργασία με τις τράπεζες– στις συνεργασίες που αναπτύσσουν με μεσιτικά γραφεία. «Απλοποιούμε τη χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης στεγαστικού δανείου, παρουσιάζοντας και αναλύοντας αμερόληπτα όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Ετσι, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι επιλέγουν την πλέον συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης. Βασικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του τρόπου εκταμίευσης των δανείων ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα τραπεζών», επισήμανε κατά την παρουσίαση της εταιρείας ο κ. Καμπούρης, εξηγώντας ότι η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς επιβάρυνση για τον πελάτη. Η αμοιβή της IMS είναι μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει η εταιρεία με την τράπεζα (σήμερα 1,2% επί του ποσού του δανείου) και δεν επηρεάζει το τελικό επιτόκιο του στεγαστικού δανείου ούτε αφαιρείται από το τελικό ποσό του δανείου.

Σύμφωνα με τα αρχεία των συνεργαζόμενων τραπεζών, η IMS έχει άνω του 90% εγκρισιμότητα στις υποθέσεις που προωθεί, έχει εκταμιεύσει περισσότερα από 3.000 δάνεια μέσα στα τελευταία 7 χρόνια και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεργάτη των ελληνικών τραπεζών στη διαμεσολάβηση για την έκδοση στεγαστικού δανείου. Βασικό μερίδιο της δραστηριότητάς της αποτελεί η εξυπηρέτηση κατοίκων του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα μέσω τραπεζικού δανεισμού, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση σχετικά με τις παρεχόμενες λύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή