Τουρισμός: 2.430 εργαζομένους ζητούν 706 επιχειρήσεις

Τουρισμός: 2.430 εργαζομένους ζητούν 706 επιχειρήσεις

Τουλάχιστον 706 επιχειρήσεις ζητούν 2.430 εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους, που δημιούργησε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 706 επιχειρήσεις ζητούν 2.430 εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους, που δημιούργησε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ). Πρόκειται για την πλατφόρμα που έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, προκειμένου οι άνεργοι συναφών ειδικοτήτων να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις ευκαιρίες πρόσληψης που προσφέρονται σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα. Η σχετική λίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάνει ειδικότητες όπως, κατά κύριο λόγο, μάγειρες, σερβιτόρους και καμαριέρες.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν αναρτήσει την αγγελία τους στην ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, περιγράφοντας το προφίλ του εργαζομένου που αναζητούν, την ειδικότητά του αλλά και τα προσόντα που επιθυμούν να έχουν, τις δυνατότητες κατάρτισης που πιθανόν να προσφέρουν και βέβαια το είδος της σύμβασης εργασίας που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν. Αναγράφουν, επίσης, το αν για παράδειγμα προσφέρουν στον εργαζόμενο διαμονή ή αν στο πακέτο της συμφωνίας είναι η σίτιση στον χώρο εργασίας, κ.λπ.

Μέσω της πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις στους συγκεκριμένους κλάδους που δημιούργησε η ΔΥΠΑ.

Μέχρι χθες το απόγευμα, είχαν υποβάλει αιτήματα 706 επιχειρήσεις από όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, κυρίως βέβαια από Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά, Χαλκιδική και Αθήνα. Οι επιχειρήσεις αυτές ζητούν συνολικά 2.430 εργαζομένους, κυρίως σε ειδικότητες όπως καμαριέρης – καμαριέρα, σερβιτόρος – σερβιτόρα, μάγειρας – μαγείρισσα, υπάλληλος υποδοχής, αχθοφόροι, υδραυλικοί και ναυαγοσώστες.

Επειτα από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της ηγεσίας των δύο υπουργείων και εκπροσώπων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στους κλάδους τουρισμού – επισιτισμού, με αιχμή τη δήλωση των εργοδοτικών οργανώσεων ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους, με το κενό να εκτιμάται σε πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, είχε αποφασιστεί, να υποβάλουν οι επιχειρήσεις στη ΔΥΠΑ, μέχρι τις 31 Μαΐου, τις κενές θέσεις και τις σχετικές ειδικότητες που αναζητούν. Απ’ ό,τι φαίνεται βέβαια στο site της ΔΥΠΑ, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Πάντως, οι άνεργοι που ενδιαφέρονται για τις θέσεις πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους σημείωμα. Στο θέμα του μηνύματος αναγράφουν την ειδικότητα/τις ειδικότητες και την περιοχή/τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή