Περιορίζει σταδιακά το ωράριο λειτουργίας των γκισέ η Eurobank

Περιορίζει σταδιακά το ωράριο λειτουργίας των γκισέ η Eurobank

Το μοντέλο εφαρμόζεται σε 13 καταστήματα, με στόχο να επεκταθεί σε 70

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περαιτέρω αποσυμφόρηση των καταστημάτων από τις εγχρήματες συναλλαγές και τη στροφή των πελατών στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών επιδιώκει να διευρύνει η Eurobank, μέσω του περιορισμού των ωρών λειτουργίας των ταμείων σε συγκεκριμένα καταστήματα. Πρόκειται για 13 καταστήματα σε όλη τη χώρα, στα οποία η εξυπηρέτηση του κοινού μέσω του γκισέ θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε 13 καταστήματα και από χθες το δίκτυο των καταστημάτων που εντάσσεται στο νέο καθεστώς αυξάνεται με στόχο να επεκταθεί άμεσα σε 70 σε όλη τη χώρα, σε σύνολο 270 καταστημάτων που διαθέτει η τράπεζα. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται από 08.00-10.00 στο ταμείο και στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, από 10.00-13.00 αποκλειστικά στα μηχανήματα και από 13.00-14.00 στο ταμείο και στα μηχανήματα.

Το νέο μοντέλο λειτουργίας των καταστημάτων στοχεύει στην εξοικείωση των πελατών με τη χρήση των ATMs και των μηχανημάτων APS (Automated Payment Systems), που επιτρέπουν την πραγματοποίηση πληρωμών και καταθέσεων και δυνατότητα να δίνουν ρέστα και τα οποία αριθμούν πάνω από 500.

Στόχος, η αποσυμφόρηση των καταστημάτων από τις εγχρήματες συναλλαγές και η στροφή των πελατών στα ΑΤΜ.

Η πιλοτική εφαρμογή του νέου μοντέλου στα 13 καταστήματα, από τα οποία τα 5 στη Θεσσαλονίκη (Διαγώνιος, οδός Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Διοικητηρίου) και τα υπόλοιπα σε Γλυκά Νερά, Κορωπί, Λαύριο, Αγία Ελεούσα, Αγιο Σώστη, Καλλιθέα και Χαροκόπου, επιβεβαίωσε –σύμφωνα με πηγές της τράπεζας– την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού, το οποίο προσαρμόστηκε στο νέο μοντέλο χωρίς προβλήματα. Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στόχος της πρωτοβουλίας δεν είναι ο περιορισμός του δικτύου αλλά η αποσυμφόρηση των ταμείων ώστε το προσωπικό των καταστημάτων να επικεντρωθεί στη συμβουλευτική υποστήριξη των πελατών και την προώθηση άλλων προϊόντων, όπως δάνεια, επενδυτικά και ασφαλιστικά προϊόντα κ.ά.

Η λειτουργία του ταμείου για το κοινό σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας εντάσσεται στη λογική του phygital μοντέλου που έχει υιοθετήσει η Eurobank, δηλαδή του συνδυασμού φυσικής και ψηφιακής τραπεζικής, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, επενδύοντας περί τα 200 εκατ. ευρώ ανά τριετία. Τη λογική αυτή επιδιώκει να αναδείξει μέσα από τον ανασχεδιασμό των καταστημάτων της, που προσφέρουν προσωποποιημένη, απευθείας επαφή του πελάτη με στελέχη της τράπεζας, αλλά με πλήρη κατάργηση της γραφειοκρατίας.

Ηδη η τράπεζα διοχετεύει το 97% των συναλλαγών της στα ηλεκτρονικά δίκτυα και στόχος είναι αυτό να εδραιωθεί, απελευθερώνοντας το προσωπικό των καταστημάτων που θα επικεντρωθεί στη συμβουλευτική τραπεζική, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα. Ενδεικτικά, το 2021 ολοκληρώθηκαν μέσω της ψηφιακής θυρίδας 20.000 πωλήσεις προϊόντων, 18.500 επαγγελματίες, 6.000 personal banking πελάτες και 3.500 ιδιώτες πελάτες της τράπεζας εξυπηρετήθηκαν μέσω v-Banking, της υπηρεσίας –που δίνει στους πελάτες πρόσβαση στον προσωπικό τους σύμβουλο μέσω βιντεοκλήσης–, ενώ στην κατηγορία των προϊόντων fast loan, 7 στις 10 αιτήσεις καταναλωτικών δανείων σε επίπεδο τράπεζας πραγματοποιούνται μέσω e-Banking, αλλά και από το κινητό, μέσω του Eurobank Mobile App. Με βάση τα στοιχεία, μέσω των ψηφιακών καναλιών εκτελούνται παραπάνω από 600.000 εγχρήματες συναλλαγές την ημέρα, ενώ κατά μέσον όρο εξυπηρετούνται 116.000 πελάτες την ώρα. Σε επίπεδο έτους καταγράφονται περίπου 304 εκατομμύρια login σε e-Banking και m-Banking, ενώ το 94% όλων των πληρωμών και μεταφορών εκτελέσθηκε μέσω των ψηφιακών καναλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT