«Apodixi Please». Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη!

«Apodixi Please». Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη!

Apodixi Please! Αυτό είναι το μήνυμα με το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές και τους προτρέπει να ζητούν απόδειξη στις συναλλαγές τους

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Apodixi Please! Αυτό είναι το μήνυμα με το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές και τους προτρέπει να ζητούν απόδειξη στις συναλλαγές τους.

Η διεθνής καμπάνια της ΑΑΔΕ «τρέχει» ήδη στα αεροδρόμια της χώρας και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Apodixi Please. Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη! Είναι ο νόμος, είναι δικαίωμά σας! Πριν πληρώσετε για ένα προϊόν ή υπηρεσία, ζητήστε ευγενικά απόδειξη, λέγοντας “Apodixi Please”. Αν δεν σας δώσουν, δεν υποχρεούστε να πληρώσετε».

Επίσης, ενημερώνει πως μπορούν να πληρώσουν σχεδόν τα πάντα με κάρτα, εκτός από τα περίπτερα και τα ταξί. Ολοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS. «Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την ελληνική φορολογική διοίκηση να εισπράττει φόρους, που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά, μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας», καταλήγει το διαφημιστικό μήνυμα.

Μα γιατί μόνο στα αγγλικά και γιατί μόνο προς τους τουρίστες; Να «τρέξει» και στα ελληνικά και να «τρέχει» συνέχεια. Πλύση εγκεφάλου κατά της φοροδιαφυγής εδώ και τώρα, please.

Ο αεικίνητος επιχειρηματίας

Και επισήμως πλέον πέρασε στα χέρια της Bespoke SGA Holdings του Σπύρου Θεοδωρόπουλου το 45% της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί πριν από λίγους μήνες. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πάντως, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναμένεται να ενεργοποιήσει και το άλλο σκέλος της συμφωνίας, που προβλέπει την απόκτηση επιπλέον μετοχών της ΙΟΝ προκειμένου να φτάσει να κατέχει κοντά στο 70% αυτής. Προς ολοκλήρωση βαίνουν και άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες του αεικίνητου επιχειρηματία. Μόλις την Πέμπτη συστάθηκε η εταιρεία Juice Invest A.E. με μετόχους την Bespoke και το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη, εταιρεία μέσω της οποίας θα γίνει η εξαγορά τής Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε. που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο. Η Bespoke κατέχει το 67,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Juice Invest και το EOS Capital Partners το υπόλοιπο 32,45%. Στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης εταιρείας ο κ. Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο κ. Ταμβακάκης αντιπρόεδρος.

To «σίριαλ» των παρατάσεων

Στις 14 Ιουλίου, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν τη βούλησή τους να μη δώσουν νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σημείωναν μάλιστα πως φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων άρχισε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου και ότι οι πιέσεις για παράταση ασκούνται από τους φοροτεχνικούς επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δεν έκαναν εγκαίρως τη δουλειά τους και, εξαιτίας τους, οι πελάτες τους κινδύνευαν με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής. Στις 21 Ιουλίου, μόλις μία εβδομάδα μετά και οκτώ ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας (29 Ιουλίου), ανακοινώθηκε παράταση έως τις 30 Αυγούστου. Ας μην αναρωτιούνται, λοιπόν, γιατί κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τις προθεσμίες που θέτει το ΥΠΟΙΚ. Ξέρουν ότι όποιες διαρροές κι αν κάνουν, ό,τι κι αν λένε, στο τέλος θα ενδώσουν.

«Apodixi Please». Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη!-1

Η ξαφνική αποχώρηση του CEO της Volkswagen

Αιφνιδιαστικά αποσύρεται από το πηδάλιο της Volkswagen ο διευθύνων σύμβουλός της Χέρμπερτ Ντίες και αναλαμβάνει ο νυν επικεφαλής της Porsche, Ολιβερ Μπλούμε. Οπως αναφέρει το Bloomberg, ο τρόπος που διοικούσε ο Ντίες ήταν αποτελεσματικός, συγκρουσιακός, αλλά ουδέποτε ανιαρός. Ο απερχόμενος συχνά ερχόταν σε αντιπαράθεση με τα συνδικάτα και άλλους συμμετέχοντες φορείς στη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και αυτό μέτρησε στην απομάκρυνσή του, η οποία ορίστηκε από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Χέρμπερτ Ντίες, ενόσω η Volkswagen κατευθυνόταν προς την ηλεκτροκίνηση, προσπαθούσε να κάνει στρατηγικό ανασχηματισμό και να μειώσει δαπάνες. Αν η έξοδός του θεωρείται καλή είδηση για τους αντιπάλους του, δεν ισχύει το ίδιο για τους επενδυτές. Ανησυχούν ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής για αρχική δημόσια διάθεση μετοχών της Porsche, που ανήκει στον όμιλο, ώστε να εξασφαλιστούν κεφάλαια για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή