Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

Εως το τέλος της εβδομάδας και πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως το τέλος της εβδομάδας και πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.

Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλύψει, όπως είπε ο υπουργός, περισσότερα οχήματα (3,1 εκατ. οχήματα, από συνολικά 3,5 εκατ.), ενώ αναμένεται ότι θα κάνει χρήση της επιδότησης μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων σε σχέση με το πρώτο fuel pass.

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές Αυγούστου και θα έχουν μπόνους 15 ευρώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων από τις 29 Ιουλίου. Οπως είπε, αυτό θα αξιολογηθεί έως την Πέμπτη, οπότε και πρέπει να ψηφιστεί η παράταση, ενόψει του κλεισίματος της Βουλής.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι το βασικό σενάριο αφορά ενισχύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα. Ενα τμήμα από αυτό το ποσό εξήγησε ότι θα προέρχεται από τον εθνικό προϋπολογισμό, ένα άλλο από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και ένα τρίτο από τη φορολόγηση των υπερκερδών.

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει και ακραία σενάρια για το φυσικό αέριο σε περίπτωση που κλείσει τελείως η στρόφιγγα από τη Ρωσία. Σε αυτή την περίπτωση, είπε, θα χρειαστούν περισσότερες επιδοτήσεις από τα 8,5 δισ. ευρώ και θα πρέπει να επανεξετασθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2022 και το 2023.

Εστίασε παράλληλα και στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού: «Οι εισπράξεις πάνε ενθαρρυντικά, το καράβι της ελληνικής οικονομίας πηγαίνει σε ασφαλές λιμάνι: υψηλή ανάπτυξη, ρεκόρ επενδύσεων και φέτος, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με διψήφιο ποσοστό επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού»

Υπογράμμισε επίσης ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η άνοδος του πληθωρισμού: «Είναι λογικό φέτος με αυτή την παγκόσμια κρίση, θα σβήσει σταδιακά, αλλά το πρόβλημα είναι στην τσέπη του πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή