Μείωση στην τιμή του αερίου κίνησης από ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μείωση στην τιμή του αερίου κίνησης από ΔΕΠΑ Εμπορίας

Με γενναιοδωρία στέκεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας και στους πελάτες της που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο κίνησης. Από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μειώνει την τιμή του Fisikon από 1,75 στο 1,30 ευρώ ανά κιλό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γενναιοδωρία στέκεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας και στους πελάτες της που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο κίνησης. Από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μειώνει την τιμή του Fisikon από 1,75 στο 1,30 ευρώ ανά κιλό, μετακυλίοντας στους καταναλωτές το σύνολο της διαφαινόμενης μείωσης της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου στο ΤΤF για τον μήνα Οκτώβριο. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφαινόμενη πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου στον ευρωπαϊκό κόμβο αναφοράς (TTF) για τον μήνα Οκτώβριο, θα μετακυλίσει τη μείωση αυτή στο σύνολό της προς όφελος των καταναλωτών. Στη μειωμένη τιμή θα συμπεριληφθεί η επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (όπως έγινε και τον μήνα Σεπτέμβριο), ενώ η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να επιδοτεί την τιμή του φυσικού αερίου με 1,45 ευρώ ανά κιλό. Η τιμή πώλησης στα ιδιόκτητα πρατήρια Fisikon (Ανω Λιόσια και Ανθούσα) θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ ανά κιλό και βάσει αυτής θα τιμολογεί η ΔΕΠΑ Εμπορίας τα υπόλοιπα πρατήρια. Διευκρινίζεται ότι στα λοιπά πρατήρια που χρησιμοποιούν το brand Fisicon η τιμή πώλησης διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

H μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο κίνησης έρχεται σε συνέχεια μιας επίσης γενναίας επιδότησης από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στο φυσικό αέριο οικιακής χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε οριζόντια επιδότηση ύψους 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο στο σύνολο των 700.000 οικιακών καταναλωτών της χώρας. Η επιδότηση αφορά το σύνολο της κατανάλωσης και θα καλύπτει το 50% της αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο της πρωτοφανούς αύξησης στις διεθνείς τιμές ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων, για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου στη χώρα και όχι μόνο για τους άμεσους πελάτες της, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους. Το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, οι εκπτώσεις που έχει προσφέρει σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατ. ευρώ.

«Σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, η εταιρεία μας έχει προχωρήσει σε γενναίες και οριζόντιες εκπτώσεις σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, και όχι μόνο στους άμεσους πελάτες μας. Αποστολή μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, όχι μόνο ως προς την επάρκεια αλλά και με τη συνεισφορά προς τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές και την εθνική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή