Porsche: Δυναμικό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο

Porsche: Δυναμικό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο

Δυναμικά έκανε το ντεμπούτο της η γερμανική εταιρεία πολυτελών οχημάτων Porsche κατά την αρχική δημόσια διάθεση των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την αποτίμησή της να διαμορφώνεται στα 75 δισ. ευρώ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικά έκανε το ντεμπούτο της η γερμανική εταιρεία πολυτελών οχημάτων Porsche κατά την αρχική δημόσια διάθεση των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την αποτίμησή της να διαμορφώνεται στα 75 δισ. ευρώ. Ο μητρικός όμιλος της Volkswagen, στον οποίο και ανήκει, δεν έδωσε σημασία στη μεγάλη αστάθεια των διεθνών αγορών, όπως επισημαίνει το Bloomberg, και τιμολόγησε τη μετοχή στο υψηλότερο σημείο στο εύρος των προβλέψεων. Η δημόσια εγγραφή αναμένεται να αποφέρει 19,5 δισ. ευρώ. Πάντως, το γενικότερο κλίμα έχει αποτρέψει άλλους ομίλους του κλάδου να πράξουν κάτι ανάλογο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες κατασκευής πολυτελών οχημάτων.

Η εισαγωγή της Porsche θεωρείται αφενός μία από τις μεγαλύτερες στη Γηραιά Ηπειρο, αφετέρου η δεύτερη μεγαλύτερη στη Γερμανία μετά το ντεμπούτο της Deutsche Telekom το 1996. Η διάθεση της τιμής των μετοχών της διαμορφώθηκε στο ανώτερο εύρος των εκτιμήσεων για 76,50-82,50 ευρώ, τις οποίες ανακοίνωσε στις αρχές του μηνός. Η μετοχή άνοιξε στα 84 ευρώ και διαπραγματευόταν στα 82,88 ευρώ κατά τις απογευματινές χθεσινές συναλλαγές. Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι η μεταβλητότητα της αγοράς ήταν ακριβώς ο λόγος που οι διαχειριστές κεφαλαίων χρειάζονταν μια σταθερή και ελκυστική μετοχή όπως αυτή της Porsche. «Η Porsche ήταν και είναι το διαμάντι του ομίλου Volkswagen», τόνισε εν κατακλείδι ο Κρις-Ολιβερ Σίκενταντζ, επικεφαλής επενδύσεων στην Capitell. Αντιμέτωπα με δαπάνες δεκάδων δισεκατομμυρίων για τη στροφή στον ηλεκτρισμό και στο λογισμικό, τα στελέχη της VW είχαν σκεφτεί πως με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο η Porsche θα αντλούσε τα τόσο απαραίτητα κεφάλαια για να ενισχύσει και την ίδια την αξία της Volkswagen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή