Aνω των 60 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις Trastor για υποδομές logistics

Aνω των 60 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις Trastor για υποδομές logistics

Το α΄ εξάμηνο η ΑΕΕΑΠ κατέγραψε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, τα οποία ανήλθαν σε 21 εκατ. ευρώ, έναντι 8,8 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του προσεχούς διμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας υποδομής logistics, επιφάνειας 22.000 τ.μ., που αναπτύσσει η Trastor AEEAΠ στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ηδη μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση της Trastor, η εταιρεία έχει συμφωνήσει για την εκμίσθωση του ακινήτου στην εταιρεία AlfaOmega, που δραστηριοποιείται στον χώρο της αποθήκευσης και εμπορίας φαρμάκων, και στην εταιρεία Militzer & Muench (M&M A.Ε.), η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών logistics.

Παράλληλα, η εισηγμένη προχωράει τον σχεδιασμό για την επέκταση υφιστάμενης υποδομής αποθηκών, επίσης στον Ασπρόπυργο. Πριν από περίπου επτά μήνες υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή ενός κέντρου αποθήκευσης και διανομής ξηρών και ψυκτικών εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας 6.800 τ.μ. Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω κατασκευή, η εταιρεία θα έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο σύμπλεγμα αποθηκών στον Ασπρόπυργο, με συνολική επιφάνεια 31.900 τ.μ. Πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε και στην απόκτηση μιας αποθήκης επιφάνειας 17.708 τ.μ., επίσης στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για δύο αυτοτελείς αποθήκες, οι οποίες μισθώνονται στον όμιλο της BMW Ελλάς και στον όμιλο BSH (Bosch-Siemens). Το κόστος για την εν λόγω κίνηση ανήλθε σε 12,95 εκατ. ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται ότι η Trastor έχει επενδύσει κεφάλαια της τάξεως των 60-65 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου από logistics συνολικής αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Τα logistics μαζί με τα σύγχρονα κτίρια γραφείων αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες επένδυσης για την Trastor. Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση, σταδιακά η εταιρεία θα αρχίσει να εστιάζει κυρίως σε κτίρια μεγαλύτερης επιφάνειας, της τάξεως των 10.000-15.000 τ.μ., υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Σημειωτέον ότι η Trastor προχωράει και την αδειοδοτική ωρίμανση για έκταση που έχει αποκτήσει στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή του Αμαρουσίου. Εκεί σχεδιάζει την κατασκευή ενός βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η αγορά κτιρίου γραφείων 16.795 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, αντί 27 εκατ. ευρώ. Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο η Trastor κατέγραψε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, τα οποία ανήλθαν σε 21 εκατ. ευρώ, έναντι 8,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 95%, σε 23,8 εκατ. ευρώ, από 12,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή