Νέοι χώροι γραφείων στο κέντρο του Πειραιά από Orilina Properties

Νέοι χώροι γραφείων στο κέντρο του Πειραιά από Orilina Properties

Θα αναπτυχθούν σε τρεις ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου «Ρολόι» που έχει είσοδο στον σταθμό τρένου του ΗΣΑΠ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετατροπή τριών ορόφων στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο «Ρολόι» στο κέντρο του Πειραιά, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Τσαμαδού, σε πολυτελή κτίρια γραφείων, προωθεί αυτήν την περίοδο η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της Brevan Howard και του επενδυτή κ. Τρύφωνα Νάτση. Η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση των τριών ορόφων, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., στο εν λόγω ακίνητο πριν από μερικούς μήνες και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή τους.

Στο παρελθόν, το εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο με την επωνυμία «Παρθενών», ενώ βρίσκεται σε πολύ επίκαιρο σημείο, μόλις 100 μέτρα από τον Πύργο Πειραιά και με είσοδο στον σταθμό τρένου του ΗΣΑΠ. Μαζί με την εν λόγω επένδυση, η Orilina Properties δαπάνησε συνολικά 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, εκ των οποίων 0,27 εκατ. ευρώ αφορούσαν βελτιώσεις υφιστάμενων κτιρίων του χαρτοφυλακίου της, συνολικής αξίας 96 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε και στην εξαγορά δύο οικοπέδων, όμορα του εμπορικού κέντρου της Lamda Development, Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου εμπορικού πάρκου κι ενός κτιρίου γραφείων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την αξιοποίηση των δύο επιμέρους εκτάσεων, συνολικής επιφάνειας 72 στρεμμάτων, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για τη μεγαλύτερη εξ αυτών, επιφάνειας 61,4 στρεμμάτων, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει την επένδυση 22 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς της γης) για τη δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου, όπου θα συγκεντρωθούν εμπορικές αλυσίδες σε ακίνητα μεγάλης επιφάνειας. Στη συγκεκριμένη επένδυση, η Orilina Properties θα συμμετάσχει με 80% και η Lamda με 20%. Αντίστοιχα, στο μικρότερο οικόπεδο, μεγέθους 10,7 στρεμμάτων, το οποίο θα αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από την Orilina, σχεδιάζεται επένδυση 3 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος της γης) για την ανάπτυξη ενός κτιρίου γραφείων. Παράλληλα, η διοίκηση της Orilina έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με τη Lamda Development, με αντικείμενο την απόκτηση δικαιώματος επί έκτασης 5,79 στρεμμάτων στο ακίνητο του Ελληνικού. Σε αυτήν, η Orilina σχεδιάζει την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήματος επιφάνειας 4.565 τ.μ. κι ενός ακόμα κτιρίου 1.225 τ.μ., το οποίο θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων, όπως επίσης και πώλησης προϊόντων συναφών με την εστίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή