Μείωση αντικειμενικών αξιών ζητούν δήμοι σε όλη τη χώρα

Μείωση αντικειμενικών αξιών ζητούν δήμοι σε όλη τη χώρα

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που ενεργοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022 ζητούν πολλοί δήμοι της χώρας από το υπουργείο Οικονομικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που ενεργοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022 ζητούν πολλοί δήμοι της χώρας από το υπουργείο Οικονομικών. Ηδη έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις ενστάσεις στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την προθεσμία ωστόσο να εκπνέει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Στους δήμους που έχουν ζητήσει ή πρόκειται να ζητήσουν επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε χαμηλότερα επίπεδα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες περιοχές: Αθήνας, Ζωγράφου, Παλλήνης, Ραφήνας, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου, Ρόδου, Καλαμάτας και Κιλκίς.

Ο δήμος της Αθήνας ζητεί να επανακαθοριστούν στο σύνολο των διαμερισμάτων της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η αρμόδια επιτροπή κρίνει την ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας των αντικειμενικών αξιών, οι νέες αξίες που θα καθοριστούν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί να επανακαθοριστούν οι αντικειμενικές αξίες στο σύνολο των διαμερισμάτων της Αθήνας, καθώς έχουν διαπιστωθεί αδικίες και μεγάλες στρεβλώσεις. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε η μέγιστη αύξηση της τιμής των αντικειμενικών αξιών στα όρια του δήμου να μην ξεπεράσει το 55% συγκριτικά με τις τιμές του 2021. Σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές του 2021, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών επέφερε αυξήσεις που κυμαίνονται από +45,00% έως και +94,74%, σε 30 ζώνες εντός του Δήμου της Αθήνας και κυρίως στα χαμηλής συναλλακτικής αξίας ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή