Επένδυση στο Ελληνικό σχεδιάζει ο όμιλος εστίασης «Καστελόριζο»

Επένδυση στο Ελληνικό σχεδιάζει ο όμιλος εστίασης «Καστελόριζο»

Τη λειτουργία καταστήματος στο Ελληνικό, στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria», το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, σχεδιάζει ο γνωστός όμιλος εστίασης «Καστελόριζο».

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία καταστήματος στο Ελληνικό, στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria», το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, σχεδιάζει ο γνωστός όμιλος εστίασης «Καστελόριζο». Ο όμιλος έχει καταθέσει σχετική πρόταση στη Lamda Development, συνεχίζοντας, βεβαίως, την ίδια ώρα τις δραστηριότητές του με νέα καταστήματα στην Αττική.

Καινούργια προσθήκη στη δραστηριότητα του ομίλου είναι το κατάστημα «Athens Mezze» στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, το οποίο αποτελεί το 15ο κατάστημα του ομίλου. Το νέο κατάστημα έρχεται μια δεκαετία μετά το «Mezze» της Γλυφάδας, είναι συνολικής έκτασης 300 τ.μ. και απασχολεί περί τους 25 εργαζομένους. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί, προσφέροντας και πρωινό, ενώ είναι στο πρόγραμμα η σύναψη συμφωνιών με γειτονικά ξενοδοχεία, που δεν έχουν την παροχή πρωινού στις υπηρεσίες τους, στοχεύοντας στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό τουριστών που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το κέντρο της πρωτεύουσας. Ταυτόχρονα, παρέχει και υπηρεσίες διανομής στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, μέσω των συνεργασιών που έχει με τις πλατφόρμες Wolt και efood.

Καινούργια προσθήκη στη δραστηριότητα του ομίλου είναι το «Athens Mezze» στο κέντρο της Αθήνας.

Το 2022 έκλεισε με τζίρο 15,2 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένων και των 3 εκατ. ευρώ που αφορούν τη δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας, περίπου 6 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το 2021 και 3 εκατ. ευρώ από το 2019. Πρόκειται για μια εξέλιξη οφειλόμενη στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις ανατιμήσεις. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία του ομίλου ξεκίνησε το 1981 με το εστιατόριο «Καστελόριζο» στην Καλλιθέα, το οποίο μετονομάστηκε σε «Ρακί Μεζέ» και αποτέλεσε την αρχή, ενώ ακολούθησε το 1986 το «Καστελόριζο» Κηφισιάς. Το 1994 άνοιξε το «Καστελόριζο» Βάρκιζας, το 2002 οι «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό, ενώ το 2010 εγκαινιάστηκε το «Ομικρον» στη Νέα Ερυθραία με ελληνικές γεύσεις, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε «Ομικρον Μεζέ». Εναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε το κατάστημα με το όνομα «K Grill» Καλλιθέας, που λόγω της επιτυχημένης πορείας του, το 2016 δημιουργήθηκε και το «K Grill» Βούλας στην κεντρική πλατεία. Το 2014 άνοιξε στη Γλυφάδα το «Mezze Glyfada» και δύο χρόνια αργότερα λειτούργησε στην ίδια περιοχή το «Ramino Resto», προσφέροντας αυθεντική ιταλική κουζίνα και το «Cup or What» επίσης στη Γλυφάδα, ενώ πριν από το τέλος του 2020 άνοιξε το «Δον Μόσκιο» στην Κηφισιά και το εστιατόριο «Omnivore» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή