H Πειραιώς προχωράει προς τον πλήρη έλεγχο της MIG

H Πειραιώς προχωράει προς τον πλήρη έλεγχο της MIG

Πρόσω ολοταχώς προς τον μέγιστο δυνατό έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου και του μετοχικού κεφαλαίου της MIG από την Τράπεζα Πειραιώς

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσω ολοταχώς προς τον μέγιστο δυνατό έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου και του μετοχικού κεφαλαίου της MIG από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε χθες και επισήμως αφενός πως ελέγχει πλέον το 41,4267% του συνολικού μετοχικού της εισηγμένης και αφετέρου την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών έναντι τιμήματος 0,1668 ευρώ ανά μετοχή.

Πρόκειται για τίμημα τετραπλάσιο από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών κατά τους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας δημιουργίας υποχρέωσης υποβολής δημόσιας πρότασης, ήτοι 0,04577. Ισούται δε με το τίμημα που κατέβαλε στην τελευταία πράξη απόκτησης μετοχών της MIG πριν από τη δημιουργία της υποχρέωσης, το οποίο όντας υψηλότερο από τον μέσο όρο προβλέπεται ως ελάχιστο τίμημα από τη σχετική νομοθεσία.

Τούτων λεχθέντων καθίσταται σαφές πως ήδη η Πειραιώς μπορεί να προκαθορίσει το αποτέλεσμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της MIG, η επανάληψη της οποίας συγκαλείται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, αναφορικά με την έγκριση της συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών της Attica Group, που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της η MIG έναντι χρεών της ύψους 443 εκατομμυρίων, με τη Strix Holdings L.P.

Ανακοίνωσε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους μετόχους έναντι τιμήματος 0,1668 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτή η συγγενής εταιρεία της Πειραιώς, στην οποία η τράπεζα έχει μεταβιβάσει το σύνολο των απαιτήσεών της από τη MIG, πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας, κι αυτό συμφώνησε, την ανταλλαγή του χρέους με τις μετοχές που η MIG κατέχει στην Attica (79,38%). Ωστόσο χρειάζεται επικύρωση γενικής συνέλευσης. Η Strix, στην οποία η τράπεζα έχει μεταβιβάσει τις περισσότερες από τις μη τραπεζικές συμμετοχές του χαρτοφυλακίου της και τα δάνεια προς τη MIG, θα καταστεί έτσι μέτοχος άνω του 90% στην Attica (κατέχει ήδη 12%).

Κατόπιν, στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας, οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα λάβουν το 10% περίπου των μετοχών της νέας Attica, η οποία με βάση τις σχέσεις ανταλλαγής μετοχών και την αξία του στόλου των δύο εταιρειών αποτιμάται σε επίπεδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Τέλος, η MIG, που δεν θα έχει πλέον μετοχές της ακτοπλοϊκής, θα έχει διαγράψει χρέη 443 εκατομμυρίων και θα συνεχίσει ως επενδυτική εταιρεία και εταιρεία συμμετοχών. Κατέχει δε ήδη στο χαρτοφυλάκιό της 28 εμπορικά κέντρα και ελεύθερες εκτάσεις στη Σερβία, που έχουν αποτιμηθεί από την American Appraisal στα 200 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή