Μικρά και φθηνά δάνεια σε αγροτικές επιχειρήσεις

Μικρά και φθηνά δάνεια σε αγροτικές επιχειρήσεις

Δύο σημαντικές καινοτομίες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση εγκαινιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σημαντικές καινοτομίες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση εγκαινιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πρόκειται για:

• Τον θεσμό των χαμηλότοκων μικροδανείων σε αγρότες και αγροτικές μεταποιητικές επιχειρήσεις για μικρές επενδύσεις, με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και

Οι πιστώσεις από 3.000 έως 25.000 ευρώ θα χορηγούνται μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

• Την πλατφόρμα KYC by HDB, που επιτρέπει στους ενδιαφερομένους με απλές διαδικασίες να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνη αίτηση και –εφόσον είναι επιλέξιμοι (φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι και χωρίς εκκρεμότητες στον «Τειρεσία»)– η αίτησή τους για τη χρηματοδότηση να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν.

Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα οι ενδιαφερόμενοι αγρότες αλλά και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της HDB (www.hdb.gr) για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στη νέα πλατφόρμα KYC, ενημερώνονται με ταχύτητα για την επιλεξιμότητά τους ώστε να τύχουν των χρηματοδοτήσεων που προσφέρει το ταμείο, για μικρά δάνεια, από 3.000 έως 25.000 ευρώ, οι οποίες θα συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς την παροχή εμπράγματων εγγυήσεων από την πλευρά των αγροτών δανειοληπτών. Η πλατφόρμα KYC είναι διαθέσιμη και πλήρως λειτουργική ώστε να δεχθεί τις πρώτες αιτήσεις μετά τις αναγκαίες δοκιμές και διαδοχικά stress test, ειδικά –στο τελευταίο στάδιο– σε συνεργασία με μεγάλη συνεταιριστική τράπεζα που διαθέτει ευρύ πελατολόγιο στον αγροτικό τομέα.

Η διεύρυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και η ΕΑΤ ανέλαβε εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης της καινοτόμου αυτής πλατφόρμας που αλλάζει τα δεδομένα χρηματοδότησης. Οπως δήλωσε η CEO της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, η «πλατφόρμα KYC by HDB εισάγει τον θεσμό των μικροδανείων στην ελληνική αγορά, διευκο-λύνει και επιταχύνει την οριζόντια συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και τελικά διευρύνει τον αριθμό των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων. Συνδέει τα αιτήματα των επιχειρήσεων με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB και τα απευθύνει στο σύνολο των συνεργαζόμενων τραπεζών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή