Επενδύσεις 150 εκατ. για 4 νέα εμπορικά πάρκα από Trade Estates

Επενδύσεις 150 εκατ. για 4 νέα εμπορικά πάρκα από Trade Estates

Θα αναπτυχθούν μέσα στην επόμενη διετία σε Ελληνικό, Σπάτα, Πάτρα, Κρήτη

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία 12 εμπορικών πάρκων πανελλαδικά σχεδιάζει εντός της προσεχούς διετίας η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έως το τέλος του 2026 η εταιρεία σχεδιάζει την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε 550 εκατ. ευρώ (από περίπου 300 εκατ. ευρώ σήμερα), με τον διπλασιασμό του αριθμού των ακινήτων και της μισθωτικής επιφάνειας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπούλη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αυτή την περίοδο γίνεται αξιολόγηση νέων έργων, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου ακόμη περισσότερο, σε 700 εκατ. ευρώ έως το 2027. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2022 η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία του ομίλου Φουρλή, προχώρησε σε μια νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο εμπορικών πάρκων που έχει δημιουργήσει και τα οποία φέρουν την εμπορική ταυτότητα Top Parks. Συγκεκριμένα, απέκτησε το όγδοο κατά σειράν εμπορικό της πάρκο. Πρόκειται για ένα ακίνητο που έχει δημιουργήσει η Ten Brinke Hellas, θυγατρική του ομώνυμου ολλανδικού ομίλου ανάπτυξης ακινήτων, στην περιοχή του Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Κένεντι. Πρόκειται για ακίνητο επιφανείας 4.000 τ.μ., επί οικοπέδου 2,9 στρεμμάτων, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον προηγούμενο Νοέμβριο, φιλοξενώντας καταστήματα των αλυσίδων «ΑΒ Βασιλόπουλος» και McDonald’s. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Trade Estates συνεχίζει τη στρατηγική της ανάπτυξης στον τομέα των εμπορικών πάρκων, καθώς σχεδιάζει επιπλέον τέσσερα συγκροτήματα, με συνολικό ύψος επένδυσης της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. Τα δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Αττική, εντός του ακινήτου του Ελληνικού και στα Σπάτα πλησίον του Smart Park, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η μεγαλύτερη προωθούμενη ανάπτυξη θα αφορά την κατασκευή εμπορικού πάρκου 30.000 τ.μ. στην εμπορική ζώνη του ακινήτου του Ελληνικού, δίπλα ακριβώς από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Vouliagmenis Mall.

Εως το τέλος 2026 η εταιρεία του ομίλου Φουρλή σχεδιάζει την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της στα 550 εκατ. ευρώ – Στο Χαλάνδρι το όγδοο Top Park της εταιρείας.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 70 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται να δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα κτίρια όπου θα φιλοξενούνται σειρά καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και ένα της ΙΚΕΑ.

Αντίστοιχα, στα Σπάτα έχει αποκτηθεί οικόπεδο επιφανείας 32 στρεμμάτων, πλησίον του υφιστάμενου εμπορικού συγκροτήματος Smart Park και Athens Designer Outlet. Σε αυτό σχεδιάζεται η ανέγερση ενός εμπορικού πάρκου μεικτής εκμισθώσιμης επιφανείας 9.650 τ.μ. Το πάρκο θα πλαισιώνεται από 500 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης. Η επένδυση υλοποιείται σε συνεργασία με την ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία Ten Brinke Hellas, την οποία έχει επιλέξει ως στρατηγικό συνεργάτη η Trade Estates για όλες τις συναφείς επενδύσεις της.

Στην Κρήτη, οι δύο πλευρές προχωρούν την ανάπτυξη οικοπέδου 40 στρεμμάτων στη θέση Αοράκια του Δήμου Αλικαρνασσού, το οποίο προσφέρει πρόσβαση στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Η μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια του ακινήτου θα είναι 10.600 τ.μ., ενώ η συνολική επιφάνεια θα αγγίξει τα 14.000 τ.μ.

Στην Πάτρα σχεδιάζεται ένα εμπορικό πάρκο 20.000 τ.μ. με μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 13.900 τ.μ., επί οικοπέδου 21,5 στρεμμάτων που αγοράστηκε για τον σκοπό αυτό. Το ακίνητο βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Ανθείας και Ακτή Δυμαίων. Το εμπορικό πάρκο θα περιλαμβάνει ένα κατάστημα ΙΚΕΑ και άλλα 4 καταστήματα, ενώ θα προσφέρει και 400 θέσεις στάθμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή