Hλεκτρικό ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Hλεκτρικό ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες τον Απρίλιο ανέρχεται συνολικά στα 24,4 εκατ. ευρώ.

«Εφαρμόζουμε συνετή πολιτική για τον επόμενο, πιθανώς δύσκολο χειμώνα. Αυτή την εποχή οι τιμές ρεύματος παρουσιάζουν σημαντική αποκλιμάκωση, καθώς υπάρχει πτώση στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου», είπε ο κ. Σκρέκας.

 

Για τα οικιακά τιμολόγια, ανεξαρτήτως παρόχου και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, η επιδότηση για τον Απρίλιο για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, επιδότηση που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών. 

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση ανέρχεται στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τέλος, όσον αφορά τις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ερχεται νέο «Εξοικονομώ»

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η μόνη λύση για μόνιμη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι η πράσινη μετάβαση και ανήγγειλε δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για το νέο «Εξοικονομώ 2023», με ενισχύσεις για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών, και το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους που εντάσσονται στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες και για φωτοβολταϊκά στη στέγη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή