Κλιμάκωση κόντρας Μ. Καμπουρίδη με διαχειριστές της DCI

Κλιμάκωση κόντρας Μ. Καμπουρίδη με διαχειριστές της DCI

Πούλησε όλες τις μετοχές της εισηγμένης, κατέθεσε αγωγή και ζητεί την αποκλειστικότητα του brand Dolphin Capital

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Dolphin Capital Partners (DCP) του Μίλτου Καμπουρίδη με την εισηγμένη στο Λονδίνο Dolphin Capital Investors (DCI). H DCP κατέθεσε αγωγή εναντίον της DCI και ταυτόχρονα πούλησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτήν, ενώ παράλληλα ανακαλεί τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» από την εισηγμένη. Στα μέσα Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης DCI ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας με την DCP, κατηγορώντας τον Μ. Καμπουρίδη –μέχρι τώρα ήταν μέτοχός της με ποσοστό της τάξης του 10%– για παραβίαση των όρων τής μεταξύ τους συμφωνίας, προαναγγέλλοντας τότε νομικές ενέργειες για ανάκτηση απολεσθέντων, όπως ισχυρίζεται, εσόδων κατά την πώληση του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το 2018.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς η Grivalia Hospitality απέκτησε τον έλεγχο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe στην Αργολίδα, το οποίο συνορεύει με το project Kilada, έναντι μετρητών 5,8 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας χρέη ύψους 76,5 εκατομμυρίων.

Πωλητής ήταν η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, DCI ενώ στο σχήμα του αγοραστή συμμετείχε, όπως από τότε είχε ανακοινωθεί και δημοσιευθεί, η DCP, 100% συμφερόντων του Μίλτου Καμπουρίδη, η οποία και συνέχισε να διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα απέκτησε και δικαίωμα εξαγοράς έως και 30% του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος.

Ομως στην ανακοίνωση της εισηγμένης DCI αναφέρεται ότι τώρα περιήλθε στην αντίληψή της «ότι η DCP συνήψε μια αφανή συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η DCI πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο στις 2 Αυγούστου 2018». Αντιδρώντας στους ισχυρισμούς εκείνους της DCI o Μίλτος Καμπουρίδης και η DCP έκαναν λόγο για «αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες» ενέργειες, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της DCI «αστήρικτους και δυσφημιστικούς». Κατήγγειλε δε πως «το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls».

Την Τετάρτη ο Μίλτος Καμπουρίδης και η εταιρεία του επανήλθαν ανακοινώνοντας ότι οι δικηγόροι τους (Covington & Burling LLP) κατέθεσαν στις 6 Απριλίου 2023 αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, «ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη». Περαιτέρω, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτήν αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών.

Τέλος, η DCP δηλώνει πως είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI και τις θυγατρικές της. Παράλληλα, προέβη στη ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9,73%) δηλώνοντας ότι «δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο». Η DCP και ο Μίλτος Καμπουρίδης γνωστοποίησαν επίσης πως «θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων και της φήμης τους, τόσο εναντίον της DCI όσο και των διευθυντών αυτής».

Επισημαίνεται πως όλες οι παραπάνω εξελίξεις δεν επηρεάζουν το One & Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή