Δύο νέα deals αξίας 155 εκατ. για την Dimand

Δύο νέα deals αξίας 155 εκατ. για την Dimand

Σημαντική αναμένεται η ενίσχυση των μελλοντικών εσόδων και των κερδών της Dimand Real Estate από την ανάπτυξη και πώληση δύο νέων κτιρίων γραφείων σε Μαρούσι και Πειραιά

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αναμένεται η ενίσχυση των μελλοντικών εσόδων και των κερδών της Dimand Real Estate από την ανάπτυξη και πώληση δύο νέων κτιρίων γραφείων σε Μαρούσι και Πειραιά. Η εισηγμένη εξασφάλισε πρόσφατα τη σύμβαση για την κατασκευή και πώληση του κτιρίου, όπου θα στεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά, καθώς επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του υπ. Δικαιοσύνης. Παράλληλα, έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τη Eurobank για την πώληση του συγκροτήματος γραφείων που κατασκευάζει στη Λ. Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, για λογαριασμό του ομίλου PricewaterhouseCoopers (PwC), που θα αποτελέσει και τον χρήστη του ακινήτου.

Οι δύο αυτές συμφωνίες είναι συνολικής αξίας 155 εκατ. ευρώ (80,9 εκατ. ευρώ τα Δικαστήρια Πειραιά και 74,4 εκατ. ευρώ το ακίνητο στο Μαρούσι) και θα συνεισφέρουν σημαντικά στα μελλοντικά έσοδα της Dimand Real Estate. Ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νέων Δικαστηρίων Πειραιά ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, μετά και την αποτυχημένη ένσταση που είχε υποβάλει στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού ο έτερος συμμετέχων. Πρόκειται για την εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων Golden Horizon, που είχε προτείνει για τη στέγαση των δικαστηρίων το Κτίριο Κεράνη, επί της οδού Πειραιώς.

Η πρόταση της Dimand αφορά το ακίνητο «Δασκαλάκη». Πρόκειται για ένα ακίνητο επιφάνειας 17.000 τ.μ. με υφιστάμενο κτίσμα 4.400 τ.μ., το οποίο αγοράστηκε από την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος». Στο εν λόγω σημείο μπορεί να ανεγερθεί κτίριο γραφείων έως και 36.264 τ.μ., υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες των Δικαστηρίων Πειραιά. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η Dimand θα αναλάβει, αντί ποσού 80,9 εκατ. ευρώ, να αναπτύξει και να πωλήσει στο υπ. Δικαιοσύνης κτίριο γραφείων, συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης του δικαστικού μεγάρου Πειραιά, καθώς η υπόθεση αυτή χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Εξασφάλισε την ανάπτυξη και πώληση δύο νέων κτιρίων γραφείων σε Μαρούσι και Πειραιά.

Η έτερη σημαντική συμφωνία της Dimand, για την πώληση του κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι στον όμιλο Eurobank, συνιστά και τη μεγαλύτερη σε αξία στην αγορά γραφείων. Το υπό κατασκευήν συγκρότημα περιλαμβάνει δύο «δίδυμα» κτίρια γραφείων βιοκλιματικού χαρακτήρα, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 11.000 τ.μ., ήτοι 5.500 τ.μ. έκαστο. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου, μαζί με τα υπόγεια, διαμορφώνεται σε 24.500 τ.μ. Η PwC σχεδιάζει να συγκεντρώσει στο συγκρότημα τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα στεγάζει σε τρία διαφορετικά κτίρια. Το ακίνητο έχει μισθωθεί για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 10 χρόνια. Η κατασκευή έχει ξεκινήσει από πέρυσι και προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο βρίσκονται στην αφετηρία ακόμη τρεις επενδύσεις της Dimand, συνολικού εκτιμώμενου ύψους της τάξεως των 280 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο έργα ανάπλασης πρώην βιομηχανικών ακινήτων, και συγκεκριμένα της «Αθηναϊκής Χαρτοποιίας» στον Βοτανικό και της «Βαλκάν Εξπορτ» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ανακατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση του εμβληματικού συγκροτήματος του «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, στην περίπτωση του «Μινιόν» τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει, προβλέποντας μια μεικτή χρήση κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT