Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από Electra Hotels στη Θεσσαλονίκη

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από Electra Hotels στη Θεσσαλονίκη

Πολυτελής μονάδα 11 ορόφων με 165 δωμάτια στο κέντρο της πόλης

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανέγερση νέου εμβληματικού πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη προχωράει η Electra Hotels, καθώς εξασφάλισε μέσω του σχετικού διαγωνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος το οικόπεδο ιδιοκτησίας της στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Το ακίνητο βρίσκεται στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, απέναντι από το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς και έχει επιφάνεια 1.400 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση ανάπτυξης και εκμίσθωσης, η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 49 χρόνια με δικαίωμα παράτασής της κατά 49 επιπλέον έτη. Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην Electra Hotels την περασμένη Παρασκευή.

Το σχέδιο

Το επενδυτικό σχέδιο της Electra Hotels προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχείου 11 ορόφων με δυναμικότητα 165 πολυτελών δωματίων και συνολική δομημένη επιφάνεια της τάξης των 6.500 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια. Οταν ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για το έβδομο ξενοδοχείο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Electra Palace στη Θεσσαλονίκη, ο όμιλος έχει στο χαρτοφυλάκιό του τρία πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, τα Electra Metropolis Athens, Electra Palace Athens και Electra Hotel Athens, ένα στη Ρόδο, το Electra Palace Rhodes και ένα στην Κεφαλονιά, το Electra Kefalonia Hotel and Spa.

Η τουριστική προοπτική της συμπρωτεύουσας είναι τεράστια, καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ένας δυναμικός προορισμός πόλης.

Η σχεδιαζόμενη νέα ξενοδοχειακή μονάδα στοχεύει να προσθέσει υποδομές πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη σε μια συγκυρία που η ζήτηση για ταξίδια στη συμπρωτεύουσα αυξάνεται, καθώς αναδεικνύεται σε προορισμό city break, υποστηριζόμενη και από την πρόσφατη αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία». Εκτιμάται πως η τουριστική προοπτική της Θεσσαλονίκης είναι τεράστια, καθώς διαθέτει όλα τα πολιτιστικά, ιστορικά, φυσικά, γαστρονομικά και άλλα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο, ενώ η εγγύτητά της με την κεντρική Ευρώπη είναι μεγαλύτερη και από της Αθήνας.

H Θεσσαλονίκη πέρυσι επηρεάστηκε αρνητικά από την απουσία του πτητικού έργου αεροπορικών εταιρειών βάσης, όπως η Ellinair και η Astra, ενώ παράλληλα ήταν απούσες σημαντικές αγορές, όπως της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας εξαιτίας του πολέμου. Ετσι ανέκτησε περίπου το 85% της επιβατικής κίνησης του 2019, τη στιγμή που τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας την επιβατική κίνηση του 2019, τελευταίου έτους πριν από την πανδημία και χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο, φέτος ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport-Greece, Γιώργος Βήλος, δηλώνει πως αναμένει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να πλησιάσει τα επίπεδα του 2019, αφού ήδη από το πρώτο τρίμηνο η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα αντίστοιχα μεγέθη του.

Νέες πτήσεις

Το αεροδρόμιο λειτουργεί ήδη, έως ένα βαθμό, ως περιφερειακός κόμβος με σημαντική στήριξη από εταιρείες όπως η Aegean, έχει αποκαλύψει στην «Κ» ο Γ. Βήλος. Ηδη η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσθέσει νέα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη για Τιφλίδα, Κολωνία, Ερεβάν, Βουκουρέστι, αλλά και Βαρκελώνη και Βενετία. Αλλά και η Sky Express επενδύει σταδιακά στο «Μακεδονία» και φέτος εγκαινίασε δρομολόγιο για τη Λάρνακα. Παράλληλα, η Eurowings προσθέτει δρομολόγια σε αυστριακούς προορισμούς, ενώ η Smartwings από και προς την Τσεχία, ενώ κι άλλες εταιρείες πυκνώνουν τα δρομολόγιά τους προς Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός με μητροπολιτικά χαρακτηριστικά και είναι φυσικό να έχει βραδύτερη ανάκαμψη, ενώ ως τέτοιος χρειάζεται να αναπτύξει περισσότερο τη διεθνή του ελκυστικότητα μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράδειγμα προς μίμηση θεωρείται η Αθήνα και η πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουριστικού της προϊόντος This is Athens, η οποία εκδηλώθηκε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του ΣΕΤΕ, της Aegean και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή