Συνάντηση Χατζηδάκη με την Eνωση Τραπεζών – Περισσότερα POS, επιδόματα μέσω καρτών

Συνάντηση Χατζηδάκη με την Eνωση Τραπεζών – Περισσότερα POS, επιδόματα μέσω καρτών

H πορεία του προγράμματος Ηρακλής, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η προώθηση των POS και η καταβολή επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών, στο επίκεντρο της σύσκεψης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία του προγράμματος Ηρακλής, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η προώθηση των POS και η καταβολή επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου για τη συνάντηση, ως προς το ζήτημα του προγράμματος Ηρακλής και της αποεπένδυσης του ΤΧΣ, εκφράστηκε από τις συστημικές τράπεζες ευρεία συναντίληψη.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για το ζήτημα αυτό, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για την προώθηση των POS.

Αντίστοιχη συνεργασία συμφωνήθηκε επίσης για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών. Επιπλέον, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της “ψαλίδας” μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων.

Τέλος, πέρα από τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στις προγραμματικές δηλώσεις (κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων των εντόκων γραμματίων και των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και χορήγηση δανείων από μη-τραπεζικά ιδρύματα), συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ευρείας ενημερωτικής εκστρατείας εκ μέρους των τραπεζών σε σχέση με άλλα τραπεζικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν, πέραν των καταθέσεων ταμιευτηρίου, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις για τους καταθέτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT