Διαμερίσματα «5 αστέρων» με πακέτο ξενοδοχειακών παροχών

Διαμερίσματα «5 αστέρων» με πακέτο ξενοδοχειακών παροχών

Ξεκινάει η λειτουργία των δύο πρώτων κτιρίων της Bob W στο κέντρο της Αθήνας

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λειτουργία των πρώτων δύο κτιρίων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας προχωράει η Bob W, από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της φιλοξενίας. Εχουν ήδη μισθωθεί από την εταιρεία δύο κτίρια στην περιοχή του Ψυρρή (Bob W Psyri) και στην περιοχή Ακαδημία (Bob W Akadimia), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης νέων μισθωτηρίων συμβολαίων και για τη διαχείριση πρόσθετων κτιρίων σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Bob W, Niko Karstikko, «η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές αγορές φιλοξενίας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αυτά τα καταλύματα θα προσφέρουν την εξαιρετική, αυθεντική, καθοδηγούμενη από τους οικοδεσπότες εμπειρία φιλοξενίας για την οποία είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι στην καρδιά της δράσης στην Αθήνα, μέσα σε πολυσύχναστες γειτονιές γεμάτες χαρακτήρα».

Oπως εξηγεί ο κ. Karstikko, η τουριστική αγορά στην Ελλάδα πρόκειται να καταγράψει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 7,5% από το 2022 έως το 2032, σύμφωνα με τη Future Market Insights, και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής ταξιδιωτικής και τουριστικής αγοράς είναι τα ξενοδοχεία. Στο πλαίσιο αυτό, η Bob W επιδιώκει ενεργά να επεκταθεί στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η εταιρεία έχει μια σειρά εφαρμογών, όπως ο ψηφιακός «οικοδεσπότης» που καθοδηγεί τους επισκέπτες στην πόλη.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα, μέσω της λειτουργίας νέων κτιρίων τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με εγχώριες εταιρείες. Με βάση τη στρατηγική που εφαρμόζει, η Bob W δεν αγοράζει τα ακίνητα. Αντιθέτως, είτε προχωράει σε μακροχρόνιες μισθώσεις είτε σε συμφωνίες διαχείρισης. Με τον τρόπο αυτό, σήμερα, λειτουργεί 2.500 διαμερίσματα σε 30 κτίρια, εννέα χώρες και 20 πόλεις στην Ευρώπη.

Η Bob W επιχειρεί να «παντρέψει» τα καλύτερα στοιχεία του τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων με εκείνα του ξενοδοχειακού κλάδου. Στην πράξη, προσφέρει πολυτελή και πλήρως εξοπλισμένα κι επιπλωμένα διαμερίσματα, στα οποία όμως προσφέρεται κι ένα πλήρες πακέτο ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Στόχος είναι να παρέχονται υπηρεσίες πέντε αστέρων, με ανέπαφη εξυπηρέτηση, σε διαμερίσματα με τοπικό χαρακτήρα σε επιλεγμένες γειτονιές.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί την εταιρεία από άλλες αντίστοιχες του τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και της φιλοξενίας, είναι η μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία.

«Οι χρεώσεις μας είναι αντίστοιχες ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, αλλά χρειαζόμαστε ένα κλάσμα του αντίστοιχου προσωπικού, για να παρέχουμε τις σχετικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Bob W έχει αναπτύξει μια σειρά διαδικτυακών εφαρμογών που ψηφιοποιούν ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας των επισκεπτών, παρέχοντας υπηρεσίες, όπως π.χ. ανέπαφη είσοδο και έξοδο από το διαμέρισμα, παρακολούθηση διαθεσιμότητας καταλυμάτων σε πραγματικό χρόνο, πρώιμο check-in ή αργοπορημένο check-out άμεσα και αυτόματα. Επίσης, μπορεί να γίνει χρήση κι ενός αυτοματοποιημένου «οικοδεσπότη», που συνομιλεί με τον χρήστη, προσφέροντας καθοδήγηση, π.χ. για τη μετακίνηση των επισκεπτών σε τοπικά αξιοθέατα, καφετέριες ή γυμναστήρια. Η εταιρεία συστάθηκε λίγο πριν από την πανδημία από τον κ. Sebastian Emberger (Γερμανία) και τον Niko Karstikko (Φινλανδία), ενώ πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των εταιρειών που υποστηρίζουν κεφαλαιακά την Bob W περιλαμβάνεται η Tesi του συνιδρυτή της Wolt, Miki Kuusi και του συνιδρυτή της Supercell, Ilkka Paananen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT