Θα ταξιδεύουν με τα χρώματα της ΑΝΕΚ δύο ακόμη πλοία της Attica

Θα ταξιδεύουν με τα χρώματα της ΑΝΕΚ δύο ακόμη πλοία της Attica

Σχέδια της Attica για την ενίσχυση της κρητικής εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενδυνάμωση του εμπορικού σήματος ΑΝΕΚ θα προχωρήσει η Attica Group όταν ολοκληρώσει την απορρόφηση της κρητικής εταιρείας. Μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη διάσωση της ΑΝΕΚ από την Attica Group, το management της απορροφούσης θα προχωρήσει στην ανάταξη των οικονομικών μεγεθών της ΑΝΕΚ, μεταξύ άλλων και με την εξαγωγή των μέγιστων δυνατών συνεργειών. Το εμπορικό σήμα της ΑΝΕΚ θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Attica Group, που περιλαμβάνει ήδη την Blue Star Ferries, τη Hellenic Seaways, τη Superfast Ferries και την Africa Morocco Link. Αλλά η διοίκηση της Attica Group έχει περαιτέρω σχέδια για την ΑΝΕΚ.

Ειδικότερα, όταν ολοκληρωθεί η απορρόφησή της, κάτι που τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς πρέπει να προηγηθούν εγκρίσεις από διοικητικά συμβούλια και γενική συνέλευση των δύο εταιρειών, αλλά και άλλες διαδικασίες που σχετίζονται με τους κανονισμούς της κεφαλαιαγοράς, θα βάψει με τα χρώματα και τα σήματα της ΑΝΕΚ έως και δύο ακόμη πλοία από τον στόλο της. Ετσι, o ακτοπλοϊκός όμιλος θα εξυπηρετεί τις γραμμές της Κρήτης αποκλειστικά με στόλο που θα φέρει τα διακριτικά της ΑΝΕΚ. Παράλληλα, στα επενδυτικά σχέδια της Attica Group θα συμπεριληφθεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου της ΑΝΕΚ και αναβάθμισής του, ώστε να συμμορφώνεται με τους νέους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Την ώρα που στην Attica Group κάνουν τους παραπάνω σχεδιασμούς, στα Χανιά αλλά και την Κρήτη εν γένει επικρατεί ανακούφιση μεταξύ των επιβατών και των προμηθευτών της ΑΝΕΚ, ύστερα από την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της διάσωσης της ακτοπλοϊκής μέσω απορρόφησής της από την Attica, καθώς εκτιμάται ότι διασφαλίζεται πλήρως η αποπληρωμή των υποχρεώσεών της ύψους 30 εκατ. ευρώ προς την αγορά, εξηγούν στην «Καθημερινή» πηγές από την Κρήτη. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους από τους 600 εργαζομένους και ναυτικούς στην ΑΝΕΚ, αλλά και τους μεταφορείς που χρησιμοποιούν τα πλοία της για τη μετακίνηση των αγαθών τους. Σημειώνεται πως η ΑΝΕΚ συνεργάζεται με περισσότερα από 1.300 πρακτορεία σε 18 χώρες, ενώ το 2022 διακίνησε συνολικά 809.000 επιβάτες, 186.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 115.000 φορτηγά.

Το γεγονός ότι η Attica, όταν ολοκληρωθεί η απορρόφηση της ΑΝΕΚ, σχεδιάζει να αποσύρει πλοία που φέρουν χρώματα της Blue Star από την Κρήτη και να τα αντικαταστήσει με πλοία που θα βαφτούν με τα διακριτικά της ΑΝΕΚ και θα εξυπηρετούν τις γραμμές της Κρήτης –μαζί με τα υπόλοιπα από τα οκτώ συνολικά ιδιόκτητα ή ναυλωμένα πλοία που διαθέτει η ΑΝΕΚ– μαρτυρεί την πρόθεσή της όχι μόνο να διατηρήσει εν ζωή το εμπορικό της ιστορικής ακτοπλοϊκής της Κρήτης, αλλά και να το ενδυναμώσει περαιτέρω. Απόφαση που χαροποιεί ιδιαίτερα τους πελάτες της, οι οποίοι διαθέτουν, όπως εξηγούν πηγές από τα Χανιά, ιδιαίτερη σχέση με την ΑΝΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή