Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Volterra

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Volterra

Tην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Volterra A.E. από την εταιρεία Αβαξ Α.Ε., έναντι τιμήματος που μπορεί να φτάσει τα 24 εκατ. ευρώ, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Mytilineos Energy & Metals

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Volterra A.E. από την εταιρεία Αβαξ Α.Ε., έναντι τιμήματος που μπορεί να φτάσει τα 24 εκατ. ευρώ, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Mytilineos Energy & Metals.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Αβαξ» θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό 6 εκατ. ως αρχικό τίμημα και ποσό 7 εκατ. ως προκαταβολή πρόσθετου τιμήματος. Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μεσο- και μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των 24 εκατ. ευρώ κατά το μέγιστο, σημειώνει η ανακοίνωση της Mytilineos.

«Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Mytilineos για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, ενισχύοντας περαιτέρω την καθετοποίησή της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην εξυγίανση και στο consolidation των ενεργειακών αγορών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των καταναλωτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ενσωμάτωση της Volterra (μετά τη Watt+Volt) αυξάνει το μερίδιο της αγοράς της σε ποσοστό 13%. «Με την προσθήκη μεγάλων πελατών υψηλής τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών μέσης και χαμηλής τάσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται εντός του 2024 να φτάσει το 20%-25%, χάρη στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο την προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, αλλά και έξυπνων προϊόντων και λύσεων πλησίον του ενεργειακού φάσματος σε ανταγωνιστικές τιμές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το τίμημα της εξαγοράς από τη Mytilineos μπορεί να φθάσει έως και 24 εκατ. ευρώ εάν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Από την πλευρά της, η «Αβαξ» σημειώνει ότι η συναλλαγή εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό της να εστιάσει στον χώρο των κατασκευών, παραχωρήσεων και real estate που επιδεικνύουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, και για αυτό αποχωρεί από τις δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σε συνδυασμό με την επιτυχημένη πώληση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. το 2022, η εταιρεία εξέρχεται έτσι από τον κλάδο με σημαντικές υπεραξίες. Υπό την ιδιοκτησία της Mytilineos, οι πελάτες της Volterra, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 2,2% της αγοράς, θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου ιδιώτη καθετοποιημένου ενεργειακού παρόχου, ενώ παράλληλα θα έχουν πρόσβαση σε αυξημένη γκάμα προϊόντων, χωρίς να διαταράσσεται η εξαιρετική εξυπηρέτηση και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που τους προσφέρεται.

«Η συναλλαγή δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση στις απλές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και οριστικοποιηθεί η πώληση», καταλήγει η ανακοίνωση της «Αβαξ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή