Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς

Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012 και την επαναφορά τους, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 87ης ΔΕΘ.

«Η επαναφορά των τριετιών αφορά όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Η προσμέτρηση ανοίγει από 1/1/24 και αφορά όλων των ειδών τις προσαυξήσεις της προϋπηρεσίας, δηλαδή 3ετίες στον κατώτατο, 5ετίες ή άλλες κλίμακες που ορίζονται σε ενεργές συλλογικές συμβάσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την αναδρομικότητα, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Ουδέποτε μια αναστολή δημιούργησε θέματα αναδρομικότητας. Ο λόγος που μπορούμε και δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ή στους συνταξιούχους και ο λόγος που προχωράμε στο ξεπάγωμα των τριετιών είναι γιατί η οικονομία μας μπήκε σε τάξη και οι επενδύσεις πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Θα ήταν ανοησία εάν τινάζαμε τα πάντα στον αέρα». 

Η ρύθμιση θα νομοθετηθεί άμεσα και θα ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση στέλνει σήμα ότι η προεκλογική της δέσμευση για αυξήσεις μισθών είναι πραγματική πολιτική βούληση.

Τι θα ισχύσει με την επαναφορά των τριετιών

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αννα Στρατινάκη, εξήγησε:

Εργαζόμενος που είχε προσληφθεί πριν από τις 14/2/2012 και είχε συμπληρωμένες για παράδειγμα 2,5 τριετίες, θα ξεκινά να συμπληρώσει τον χρόνο που του υπολείπεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Για όσους είχαν προσληφθεί μετά τις 14/2/2012 θα το χτίσουν για πρώτη φορά από 1ης Ιανουαρίου 2024.

Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς-1
Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς-2
Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς-3
Πώς θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες – Το πλαίσιο της επαναφοράς-4

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή