Ρεκόρ τζίρου και μεικτής κερδοφορίας το 2022 για την «Αμβυξ»

Ρεκόρ τζίρου και μεικτής κερδοφορίας το 2022 για την «Αμβυξ»

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 118,93 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 21% σε σύγκριση με το 2021

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικό ρεκόρ καθαρού τζίρου και μεικτών κερδών κατέγραψε το 2022 η «Αμβυξ», η παλαιότερη εταιρεία του κλάδου αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα φέτος προχώρησε και στην περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με κρασιά, δημιουργώντας και ειδικό ξεχωριστό τμήμα για την κατηγορία.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε η εταιρεία, το 2022 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 118,93 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 21% σε σύγκριση με το 2021, ενώ οι καθαρές πωλήσεις της, μη συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, διαμορφώθηκαν σε 86,75 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 26% σε σύγκριση με το 2021.

Τα μεικτά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 29% και ανήλθαν σε 32,98 εκατ. ευρώ έναντι 25,48 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 52% και διαμορφώθηκαν σε 7,21 εκατ. ευρώ.

«Οι στρατηγικές επιλογές και προτεραιότητες για το 2022 δικαίωσαν πλήρως τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς ήταν μια χρονιά που παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτές συνεχίζουν να επιφέρουν στην παγκόσμια οικονομία, η εταιρεία πέτυχε να αντισταθμίσει πλήρως τις επιπτώσεις αυτές αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της. Εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιό της με νέες στρατηγικές συνεργασίες, ενδυνάμωσε τον οργανισμό, με αύξηση 11% στον αριθμό εργαζομένων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξέλιξε σημαντικά λειτουργικά εργαλεία και τόνωσε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τους πελάτες παρέχοντάς τους νέα προϊόντα και υπηρεσίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση της «Αμβυξ» για τη χρήση 2022. Η ανάπτυξη, πάντως, της εταιρείας αποδίδεται και στην πολύ καλή πορεία του τουριστικού τομέα.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η προσθήκη νέων προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό της. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2022 προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της δύο νέα προϊόντα του οίκου Moët Hennessy, με τον οποίο διατηρεί συνεργασία για 106 συνεχή χρόνια: η σαμπάνια Armand De Brignac που αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και το καινοτόμο premium απεριτίφ Chandon Garden Spritz. Περαιτέρω ενίσχυσε το τμήμα Oenothèque με το Κτήμα Παλυβού και πρόσθεσε στην γκάμα προϊόντων που εμπορεύεται τη Νο 1 μπίρα στην Ισπανία, την Estrella Galicia, και τα λικέρ και σιρόπια του οίκου De Kyper, ο οποίος δραστηριοποιείται στη δημιουργία υψηλής ποιότητας ποτών.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, ο γενικός διευθυντής της «Αμβυξ» κ. Γιάννης Αρτινός δήλωσε: «Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που το 2022 αποτέλεσε ακόμη μία χρονιά-ορόσημο στη μακρά ιστορία μας. Θεωρούμε ότι η πολύ καλή πορεία του 2022 θα συνεχιστεί και το 2023, και αισιοδοξούμε για περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, των επενδύσεων και της κερδοφορίας της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT