Η Microsoft με νέα εφαρμογή θέλει να ξεπεράσει την Apple

Η Microsoft με νέα εφαρμογή θέλει να ξεπεράσει την Apple

Παρουσίασε το Copilot, ένα chatbot που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για χρόνια ολόκληρα η Microsoft προσπαθούσε να πείσει τους εργαζομένους στα γραφεία να γράφουν αναφορές, να συμπληρώνουν υπολογιστικά φύλλα και να δημιουργούν παρουσιάσεις χρησιμοποιώντας το λογισμικό της.

Τώρα τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, καθώς η εταιρεία επιθυμεί να «δουλεύει» αυτή για τους εργαζομένους. Στα κεντρικά γραφεία της στο Ρέντμοντ, ένα καταπράσινο προάστιο του Σιάτλ, η εταιρεία επιδεικνύει με περηφάνια το τελευταίο της δημιούργημα. Ενα μικρό γκρι ορθογώνιο βρίσκεται στην κορυφή ενός κενού εγγράφου του Word. Πρόκειται για ένα chatbot που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη, ή αλλιώς για το Copilot, όπως το αποκαλεί η Microsoft. Στην παρουσίαση, βρίσκει ένα τεράστιο αρχείο σε έναν φάκελο υπολογιστή και συνοψίζει το περιεχόμενό του. Αργότερα, επιμελείται το έργο που μόλις έφτιαξε και απαντά συνοπτικά σε ερωτήσεις σχετικά με το υλικό. Μπορεί επίσης να εκτελέσει πολλά άλλα κόλπα: να ανακαλύπτει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται σε συγκεκριμένα θέματα, να συντάξει μια λίστα υποχρεώσεων με βάση μια σύσκεψη και ακόμη να δημιουργήσει μια καλή παρουσίαση PowerPoint.

Αυτή είναι μια ματιά στο μέλλον της εργασίας. Οι εντυπωσιακές δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται ότι θα μεταμορφώσουν πολλές εργασίες των υπαλλήλων γραφείου, σύμφωνα με τον Economist. Είναι επίσης μια ματιά στο μέλλον της Microsoft, η οποία κάποτε ήταν η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο και ελπίζει να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο, πουλώντας την τεχνολογία πάνω στην οποία έχει στηρίξει τη μεταμόρφωσή της. Μέσω της επένδυσης της εταιρείας στην OpenAI, τη startup πίσω από το ChatGPT, είναι σε θέση να εισάγει τεχνητή νοημοσύνη αιχμής στα προϊόντα της. Αυτό δεν σημαίνει απλώς την προσθήκη του Copilot στο λογισμικό της, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αλλά την εισαγωγή της γενετικής ΑΙ σε σχεδόν κάθε επιχειρησιακή πτυχή της Microsoft. Ισως πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζει οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Το έπαθλο είναι δυνητικά τεράστιο. Τα Copilots θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο της εργασίας για το 1,2 δισ. άτομα που χρησιμοποιούν το Microsoft 365 και το 1,4 δισ. άτομα που χρησιμοποιούν τα Windows γενικά. Ετσι, η Microsoft θα μπορούσε να προσελκύει νέους πελάτες και να τους χρεώνει περισσότερο. Κατ’ επέκταση θα μπορούσε να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο Azure, τη δραστηριότητα cloud της Microsoft, η οποία έχει υψηλά περιθώρια κέρδους. Θα μπορούσε πιθανώς να ξεπεράσει τις υπηρεσίες Web της Amazon (AWS) και να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία cloud στον κόσμο. Ολα αυτά, βεβαίως, θα της έδιναν τη δυνατότητα να αυξήσει την αποτίμησή της πάνω από τα τρέχοντα 2,3 τρισ. δολάρια, κλείνοντας ενδεχομένως τη διαφορά με την Apple, την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή