Γεωργιάδης: Περισσότερα κίνητρα για νόμιμη εργασία

Γεωργιάδης: Περισσότερα κίνητρα για νόμιμη εργασία

«Μια επιχείρηση που λειτουργεί νομίμως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια επιχείρηση που δουλεύει με μαύρα χρήματα και μαύρη εργασία»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεταρρυθμίσεις και οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας για ταχύτερη και συνεκτική ανάπτυξη και η συμβολή των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση αυτή, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «το υπουργείο Εργασίας είναι σαν δυο όψεις του ιδίου νομίσματος με το υπουργείο Ανάπτυξης. Η επιχείρηση δεν μπορεί να πάει μπροστά εάν δεν παρέχει στους εργαζόμενούς της ικανοποιητικούς μισθούς και καλή ποιότητα ζωής. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να διεκδικούν περισσότερα προνόμια και καλύτερους μισθούς εάν οι επιχειρήσεις που εργάζονται δεν πηγαίνουν μπροστά».

Γεωργιάδης: Περισσότερα κίνητρα για νόμιμη εργασία-1
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι οι δυο αυτές πλευρές να συνεργαστούν», πρόσθεσε ο υπουργός. Οπως ανέφερε, η αδήλωτη και κυρίως η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

«Μια επιχείρηση που λειτουργεί νομίμως και σωστά, δεν μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί μια επιχείρηση που δουλεύει με μαύρα χρήματα και μαύρη εργασία. Αργά ή γρήγορα αυτό θα βλάψει και τη δική της προσπάθεια. Αρα, δεν μπορείς να έχεις ένα φαύλο κύκλο που δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε δε το ΕΒΕΑ σύμμαχο σε αυτή τη προσπάθεια αφού «μπορεί να βοηθήσει με επιπλέον κίνητρα τα μέλη του ώστε να καταπολεμήσουμε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Πιστεύω η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία που ψηφίσαμε στο υπουργείο Εργασίας τον Σεπτέμβριο, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Περισσότερα κίνητρα για νόμιμη εργασία και για τον εργαζόμενο και για την επιχείρηση».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, υπογράμμισε τη σημασία της κοινής προσπάθειας της Πολιτείας και των επιχειρήσεων για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την απασχόληση και τους μισθούς.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις του επιμελητηρίου που υλοποιούνται σε συνεργασία με την πολιτεία για τη βελτίωση του περιβάλλοντος της εργασίας. Οι δράσεις αυτές ενδεικτικά αφορούν: α) την εφαρμογή ενός μόνιμου συστήματος παρακολούθησης των αναγκών και των τάσεων στην αγορά, το οποίο θα υποστηρίζεται από τα επιμελητήρια σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, β) τον σχεδιασμό κινήτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση εσωτερικών προγραμμάτων κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, γ) την αναβάθμιση του πλαισίου για τη Μαθητεία, με βάση τις επιτυχημένες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή