Τα σινεμά του κέντρου επιστρέφουν

Τα σινεμά του κέντρου επιστρέφουν

Επαναλειτουργία των σινέ Απόλλων, Αττικόν και αναβάθμιση των Ιντεάλ, Αστορ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κινηματογράφος, όπως τον γνώρισαν οι παλαιότεροι, πριν από την κυριαρχία των multiplex, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια και εφόσον όλα τα business plan που κυοφορούνται υλοποιηθούν, θα ανοίξουν τις αίθουσές τους ξανά τόσο o κινηματογράφος Απόλλων όσο και ο κινηματογράφος Αττικόν στη Σταδίου, ενώ αναμένεται να αναβαθμιστεί δραστικά το Σινέ Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου και να ξαναβρεί την αίγλη του ο κινηματογράφος Αστορ. Η τουριστική αλλά και εμπορική επανάκαμψη του κέντρου της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια έρχεται τώρα να συμπληρωθεί και με την επιστροφή μεγάλων χώρων ψυχαγωγίας.

Και ενώ η αναβάθμιση του κινηματογράφου Ιντεάλ θεωρείται έως ένα βαθμό προεξοφλημένη, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο όμιλος ξενοδοχείων Mitsis, o οποίος εκμίσθωσε το ιστορικό κτίριο που τον στεγάζει, η επανέναρξη της λειτουργίας των κινηματογράφων Απόλλων και Αττικόν αποτελεί νέο. Οι δύο ιστορικές αίθουσες, που σταμάτησαν τη λειτουργία τους προ δεκαετίας όταν κάηκε μεγάλο μέρος της πρόσοψης του εμβληματικού κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται στη Σταδίου, εκμισθώθηκαν μαζί με όλο το κτιριακό συγκρότημα σε σχήμα ομίλου ακινήτων συμφερόντων Γιάννη Περρωτή.

Οι δύο αίθουσες στη Σταδίου εκμισθώθηκαν μαζί με όλο το κτίριο σε σχήμα ομίλου ακινήτων.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως θα δρομολογηθεί η ανάπλαση του κτιρίου και η ανάδειξη των διατηρητέων προσόψεών του, ενώ θα φιλοξενήσει και άλλες χρήσεις οι οποίες επί του παρόντος δεν έχουν ακόμα αποκρυσταλλωθεί. Ωστόσο η λειτουργία των κινηματογράφων, που δεν έχουν επηρεαστεί στον βαθμό που επηρεάστηκε το υπόλοιπο κτίριο από τη φωτιά που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2012, ενδέχεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, ειδικά καθώς είναι επιχειρήσεις ικανές να παράγουν αξιόλογες ταμειακές ροές που θα βοηθήσουν με τη σειρά τους τη χρηματοδότηση της συνολικής ανάπλασης, εξηγούν πηγές με γνώση των σχετικών σχεδιασμών.

Τα σινεμά του κέντρου επιστρέφουν-1
Ο κινηματογράφος όπως τον γνώρισαν οι παλαιότεροι, πριν από την κυριαρχία των multiplex, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να ανοίξουν τις αίθουσές τους ξανά τόσο o κινηματογράφος Απόλλων όσο και ο κινηματογράφος Αττικόν (φωτογραφία) στη Σταδίου, ενώ σχεδιάζεται η ανακαίνιση του Σινέ Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου και να ξαναβρεί την αίγλη του ο κινηματογράφος Αστορ. Η τουριστική αλλά και εμπορική ανάκαμψη του κέντρου της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια ενισχύεται με την επιστροφή μεγάλων χώρων ψυχαγωγίας.

Το κτίριο ανήκει σε δύο ιδρύματα τα οποία μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε δικαστική αντιπαράθεση αλλά τελικά επετεύχθη λύση συμβιβασμού με βάση την οποία πρακτικά ενοποιήθηκαν σε ένα και έτσι ξεκλείδωσε η δυνατότητα συνάψεως συμβάσεων εκμίσθωσης με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οπως και έγινε.

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ξενοδοχείων Mitsis, ο οποίος νωρίτερα φέτος εξασφάλισε την ενοικίαση του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο διαγωνισμού που έκανε ο ΕΦΚΑ, ο όποιος έχει και την κυριότητά του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», επιβεβαιώνει πως ο κινηματογράφος Ιντεάλ που λειτουργεί μέσα στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, θα συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον και μάλιστα αναβαθμισμένος.

Υπενθυμίζεται πως το business plan του ομίλου για το συγκεκριμένο κτίριο –που προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου αλλά και την επαναλειτουργία του ιστορικού εστιατορίου Ιντεάλ και, βέβαια, του κινηματογράφου– περιλαμβάνει επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 36 εκατ. για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά.

Την ίδια ώρα, θετικό προδιαγράφεται πλέον και το μέλλον του κινηματογράφου Αστορ, επίσης στην οδό Σταδίου στον αριθμό 28, μετά την πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, με την οποία κηρύσσεται διατηρητέα η χρήση του ως κινηματογράφου. Το Αστορ στεγάζεται επίσης σε ένα ιστορικό κτίριο και λειτουργεί από το 1908 ως κινηματογραφική αίθουσα, ενώ από το 2015 και μετά, τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η εταιρεία Weird Wave.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή