Pharmathen: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία CBL Patras

Pharmathen: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία CBL Patras

Η πατρινή εταιρεία διαθέτει πάνω από 75 προϊόντα και εξάγει σε περισσότερες από 15 χώρες στη Δ. Ευρώπη και στις ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του εξαγορά υλοποιεί ο όμιλος Pharmathen. Ο όμιλος, που έχει περιέλθει στον έλεγχο του ελβετικού private equity Partners Group, εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία από την Πάτρα CBL Patras, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή πεπτιδίων υψηλής τεχνολογίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 από τον Κλεομένη Μπάρλο, αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές πεπτιδικών υλικών στην Ευρώπη και διαθέτει παραγωγική μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον ΕΜΑ και τον FDA.

Οπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει συνέργειες και να οδηγήσει στη δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν πρώτες ύλες, πεπτίδια και τελικά φαρμακευτικά προϊόντα. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, ο όμιλος Pharmathen ενισχύει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά των θεραπευτικών πεπτιδίων, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 38 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ σε 10 χρόνια από τώρα.

Η οικογένεια Μπάρλου θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Pharmathen, καθώς και με τη διοίκηση της CBL προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη της καθετοποιημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η Pharmathen δημιουργεί ένα κέντρο καινοτομίας για τα πεπτίδια στην Ελλάδα. Η πατρινή εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 75 προϊόντα, μετράει πάνω από 35 πελάτες ενώ εξάγει σε περισσότερες από 15 χώρες στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Παράλληλα απασχολεί 92 εργαζομένους.

«Η εξαγορά αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες τόσο σε εμπορικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο και για τις δύο εταιρείες, επιταχύνοντας την ανάπτυξή μας και επεκτείνοντας περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καδής, διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT