Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Orilina στο Χ.Α.

Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Orilina στο Χ.Α.

Σχεδιάζει να αντλήσει 30 εκατ. που θα αξιοποιηθούν για την επένδυση στο Ελληνικό

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ από την αύξηση κεφαλαίου και τη δημόσια εγγραφή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πέντε χρόνια μετά τη σύστασή της. Η εταιρεία ακινήτων της οικογένειας Νάτση θα αξιοποιήσει το σύνολο των κεφαλαίων αυτών για τη χρηματοδότηση της επένδυσης που δρομολογεί εντός του ακινήτου του Ελληνικού, συνολικού ύψους 77,4 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 30 εκατ. ευρώ αφορούν την απόκτηση των σχετικών δικαιωμάτων από τη Lamda Development και τα υπόλοιπα 47,4 εκατ. ευρώ το κόστος κατασκευής.

Η Orilina σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών με την επωνυμία Marina Residences και μιας ιδιωτικής λέσχης για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών, σε δύο όμορα οικόπεδα. Για την απόκτηση δικαιώματος στο πρώτο εξ αυτών, επιφάνειας 22.795 τ.μ., έχει ήδη δαπανήσει 27,57 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο, επιφάνειας 24.553 τ.μ., έχουν δαπανηθεί επιπλέον 2,65 εκατ. ευρώ. Η πρώτη επένδυση είναι συνολικού ύψους 57,4 εκατ. ευρώ (μαζί με την αγορά της γης) και η δεύτερη ύψους 20 εκατ. ευρώ (επίσης μαζί με την αγορά της γης). Από τα έσοδα της αύξησης, ποσό 27,3 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της ιδιωτικής λέσχης.

Τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου του Ελληνικού, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κοσμά και πλησίον του πύργου κατοικιών Riviera Tower, αλλά και του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο της Orilina Properties, το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών θα προσφέρει συνολική επιφάνεια ανωδομής 4.900 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες. Θα αφορά οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες, με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αλλά και χώρους αναψυχής, διαθέσιμους για όλους τους ενοίκους. Θα προσφέρεται θέα τόσο στη θάλασσα, όσο και στο Riviera Tower. Οπως αναφέρει η εταιρεία, το 31% της χρηματοδότησης θα προέλθει από δανεισμό και το υπόλοιπο 69% από ίδια κεφάλαια.

Η έτερη επένδυση αφορά την ανέγερση μιας ιδιωτικής λέσχης μελών, επιφάνειας 1.340 τ.μ. με υπόγειους βοηθητικούς χώρους. Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της. Το συνολικό κόστος των 20 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί κατά 27% από ίδια κεφάλαια και κατά 73% από δανεισμό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή του Marina Residences θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα έσοδα από τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής, η εταιρεία προχώρησε στο τέλος του 2022 στην έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ και διάρκειας επτά ετών. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει προχωρήσει στην απόκτηση μιας σειράς από επενδυτικά ακίνητα εισοδήματος, με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 140 εκατ. ευρώ, που αποτελείται από 17 ακίνητα μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 70.350 τ.μ.

Η δημόσια εγγραφή των μετοχών της Orilina θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ στις 11 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT