Εσοδα έως και 400 εκατ. προσδοκά η Lamda από τα γραφεία στο Ελληνικό

Εσοδα έως και 400 εκατ. προσδοκά η Lamda από τα γραφεία στο Ελληνικό

Θα δημιουργηθεί όχημα ειδικού σκοπού (SPV), στο οποίο θα ενταχθούν τα οικόπεδα όπου θα κατασκευαστούν κτίρια γραφείων

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 400 εκατ. ευρώ προσδοκά η διοίκηση της Lamda Development από την πώληση του τμήματος του Ελληνικού, στο οποίο σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέα, βιοκλιματικά κτίρια γραφείων. Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση που πραγματοποίησε η διοίκηση, θα δημιουργηθεί ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV), στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν τα οικόπεδα όπου έχουν χωροθετηθεί χρήσεις γραφείων. «Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει πόσα από τα συνολικά 200.000 τ.μ. κτιρίων γραφείων θα εντάξουμε στο όχημα αυτό. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Είναι πιθανό να εντάξουμε 70.000 τ.μ., ή ακόμη και 150.000 τ.μ. Υπολογίζουμε ότι τα έσοδα μπορούν να κυμανθούν από 200 έως 400 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το τι τελικά θα ενσωματωθεί στην νέα αυτή εταιρεία», ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, τόσο επενδυτικά funds όσο και εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, δεν αποκλείονται αλλαγές στον σχεδιασμό, καθώς για τον πύργο γραφείων που επρόκειτο να αποκτήσει η Eurobank, πριν αποφασίσει τελικά να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή, μελετάται και η προσθήκη οικιστικών χρήσεων. «Εκτός από τα γραφεία, συζητάμε την προσθήκη και περίπου 15 ορόφων με διαμερίσματα, στο πάνω τμήμα του κτιρίου, καθώς έχουμε γίνει αποδέκτες μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος, από ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν διαμέρισμα σε κάποιον από τους ουρανοξύστες του Ελληνικού», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

«Little Athens»

Aυτή την περίοδο έχει έρθει στο προσκήνιο και η νέα οικιστική γειτονιά «Little Athens», η οποία έχει αρχίσει να σχεδιάζεται στο τμήμα του Ελληνικού προς την πλευρά του Αλίμου, πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος. Αυτή θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 1.100 διαμερίσματα και 100 καταστήματα, που στόχο έχουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν πέντε οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 460 κατοικίες, εκ των οποίων οι πρώτες 160 θα διατεθούν εντός του προσεχούς διμήνου. Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η προπώληση, με στόχο η κατασκευή των νέων κατοικιών να έχει ολοκληρωθεί το 2027.

Οι πρώτες από αυτές τις κατοικίες θα έχουν τιμή πώλησης που θα ξεκινάει από 6.000-6.500 ευρώ/τ.μ., ή από 350.000 ευρώ και πάνω και θα απευθύνονται σε Ελληνες κατοίκους ή σε ξένους που ενδιαφέρονται να έχουν ένα ακίνητο στην Αθήνα, για να μένουν κάποιο διάστημα του χρόνου. Οι κατοικίες θα πωληθούν από τη Lamda, ενώ τα καταστήματα αναμένεται να τα διαχειρίζεται η Lamda Malls, η θυγατρική του τομέα των εμπορικών κέντρων του ομίλου, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Με βάση τα όσα ανέφερε χθες ο κ. Αθανασίου, από τις κατοικίες που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα και δη τις πιο ακριβές, που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο (Πύργος Riviera Tower, Cove Residences, Cove Villas), το 28% αφορά ξένους αγοραστές. Ωστόσο, από αυτούς το 14%-16%, δηλαδή πάνω από τους μισούς αγοραστές είναι Ελληνες της διασποράς, άνθρωποι που μένουν μόνιμα εκτός Ελλάδας, π.χ. Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ και αλλού. «Αναμένουμε ότι αυτό θα αλλάξει από τον επόμενο χρόνο, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024 θα προχωρήσουμε στην ουσιαστική προώθηση του έργου του Ελληνικού εκτός των ελληνικών συνόρων», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή