Στα 7,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα της REDS το εννεάμηνο

Στα 7,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα της REDS το εννεάμηνο

Αυξήθηκαν κατά 16,8% λόγω της ανόδου της επισκεψιμότητας στο εμπορικό πάρκο Smart Park

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένα κατά 16,8% σε 7,6 εκατ. ευρώ ήταν τα έσοδα της REDS κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου από 6,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο κύριος λόγος ήταν η άνοδος της επισκεψιμότητας στο εμπορικό πάρκο Smart Park. Ακόμη θετικότερη είναι η επίδοση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA, καθώς διαμορφώθηκε σε 9,6 εκατ. ευρώ, από 4,4 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 119%. Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται σε έκτακτο κέρδος, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, από την πώληση ακινήτου στη Ρουμανία.

Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατέγραψαν ετήσια αύξηση κατά 313,5% σε 3,83 εκατ. ευρώ.

Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο αναφορικά με τον επενδυτικό της προσανατολισμό, καθώς ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δρομολογεί τις επόμενες αναπτύξεις της, αξιοποιώντας την υψηλή ρευστότητα, άνω των 90 εκατ. ευρώ, που θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του Smart Park στην Trade Estates του ομίλου Φουρλή, αλλά και τον πολύ χαμηλό δανεισμό, που θα επιτρέψει νέα μόχλευση κεφαλαίων. Η REDS θα εστιάσει στην ανάπτυξη του Cambas Project στην Κάντζα και του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, δύο επενδύσεις που θα απαιτήσουν συνολικά κεφάλαια 320 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση του ομίλου Ελλάκτωρ, το 50% των κεφαλαίων αυτών θα προέλθει από δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, 30% από τραπεζικό δανεισμό και 20% από ίδια κεφάλαια.

Στο έργο του Cambas σχεδιάζεται μία ανάπτυξη 88.900 τ.μ. σε έκταση συνολικής επιφανείας 315 στρεμμάτων. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 50.000 τ.μ. πράσινων κτιρίων γραφείων, 25.000 τ.μ. χώρων πολιτισμού και 16.500 τ.μ. εμπορικών χώρων και καταστημάτων εστίασης. Αντίστοιχα, στην έκταση των 346 στρεμμάτων στις Γούρνες της Κρήτης προωθείται η ανάπτυξη συγκροτήματος μεικτής χρήσης, επιφανείας 59.000 τ.μ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος, που θα περιλαμβάνει καζίνο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα κι ένα συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Παράλληλα, εξετάζεται η βέλτιστη αξιοποίηση οικοπέδων, συνολικής επιφανείας 100 στρεμμάτων, που έχει η REDS πέριξ του Smart Park.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή